Suora

  • Urheiluruutu

Kuinka kauan Aleksandr Ovetshkin pelaa vielä NHL:ssä? Nyt maalitykki valottaa urasuunnitelmiaan ja kertoo halustaan päättää ura Moskovassa

35-vuotiaan Ovetshkinin maalitehtailu on säilynyt hurjana myös viime vuosina. Moni uskookin, että hän voi vielä saavuttaa kaikkien aikojen maalitykki Wayne Gretzkyn lukemat.

NHL
Aleksandr Ovetshkin
Aleksandr OvetshkinGetty Images

Jääkiekon NHL:n kaikkien aikojen kahdeksanneksi paras maalintekijä Aleksandr Ovetshkin ei suunnittele periuransa päättämistä vaan 706 runkosarjamaalin mies puhkuu pelihaluja. Hänellä on kausi jäljellä sopimuksestaan Washingtonin kanssa ja ainakin NHL-kaukaloissa pelit jatkuisivat tutun joukkueen riveissä.

– Kysymys ei ole rahasta. Tämä on periaatekysymys. Olen pelannut vain kahdessa seurassa (Moskovan) Dinamossa ja Washingtonissa, Ovetshkin kertoi tällä viikolla Russian Television Internationalille.

Laitahyökkääjän suunnitelmista uutisoi muun muassa NHL.com.

Ovetshkin, 35, on enää 188 täysosuman päässä Wayne Gretzkyn maalimäärästä 894. Venäläisen maalitehtailu on säilynyt hurjana viime vuosiin asti, joten uskaliaimmat ovat arvelleet hänen saavuttavan kaikkien aikojen pelaajan Gretzkyn lukemat.

Kovia päänahkoja riittäisi poimittavaksi ennen Gretzkyäkin, kun seuraavina reitillä ovat Mike Gartner (708), Phil Esposito (717), Marcel Dionne (731) ja Brett Hull (741). Ovetshkinin normaalilla tahdilla heistä jokainen jäisi venäläisen taakse jo tulevalla kaudella, jonka kaavaillaan alkavan tammikuussa.

Viimeiseksi kaudeksi Dinamoon?

Kaikkien aikojen ahnein eurooppalaismaalintekijä Jaromir Jagr kasasi NHL:ssä 766 runkosarjamaalia. Gretzkyä ennen 800 täysosumaan ylsi vain Gordie Howe (801).

– Haluan saavuttaa urallani vielä tiettyjä tavoitteita. Urani ei ole vielä ohi. Olen yhä parhaassa iässä. Uskon, että pelaan varmasti vielä muutaman vuoden, Capitals-kapteeni Ovetshkin suunnitteli.

Venäläistykki on kahminut NHL:ssä valtavasti henkilökohtaista kunniaa maalitehtailullaan, mutta saavutti pitkän odotuksen jälkeen joukkuemenestystä vuonna 2018. Hän johdatti Washingtonin Stanley Cupin voittoon.

NHL:n työsulun aikaan kaudella 2012–13 Ovetshkin pelasi Moskovan Dinamossa, jonne palaamista hän ei sulje pois.

– On selvää, että kahden, kolmen, neljän tai ehkä viiden vuoden päästä tulen lopettamaan urani Washingtonissa. Haluan lopettaa (koko uran) kauniilla tavalla pelaamalla viimeisen otteluni Moskovan Dinamossa, yhdeksänkertainen NHL:n maalikuningas ennakoi.

Lue myös:

Toinen peräkkäinen pudotuspelikatastrofi oli liikaa – Washington Capitals erotti päävalmentajansa

New York Islanders liian kova pala Washingtonille – Ovetshkinin tähdittämä Capitals laulukuoroon

Kommentti: Aleksandr Ovetshkin – kaikkien aikojen paras!

Aleksandr Ovetshkin ohitti kaikkien aikojen maalitilastossa Teemu Selänteen – suomalainen pelaajalegenda onnitteli heti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat