1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

Himmeämmät mitalit maistuivat vain yhden tappion kärsineelle TiPS:lle ja toista kautta liigassa pelaavalle KuPS:lle – "Ehdottomasti voitettu hopea"

TiPS ja KuPS ovat nousseet jalkapallon Kansallisen liigan kärkikahinoihin raketin lailla.

TiPS hävisi tällä kaudella liigassa vain yhden ottelun. Tappio tuli mestarijoukkue Åland Unitedille. Kuva: Lehtikuva / Matias Honkamaa

Kun Kansallinen liiga käynnistyi kesäkuun alkupuolella, ei Tikkurilan Palloseura ollut monenkaan veikkauksissa mestaruustaistossa mukana. Pauliina Miettinen onnistui kuitenkin luotsaamaan heti ensimmäisellä kaudellaan joukkueensa huipulle.

Aivan kirkkaimpaan mitaliin TiPS ei tällä kaudella yltänyt, sillä Åland United oli tällä kertaa parempi. Hopeamitalit kelpasivat kuitenkin hyvin TiPS:lle.

– Meillä oli hyvä kausi ja tasainen. Yksi tappio vain. Ei voi kuin olla ylpeä joukkueesta. Olen tosi ylpeä, Miettinen kehui pelaajiaan Yle Urheilun haastattelussa kauden viimeisenkin pelin päätyttyä.

Se TiPS:n ainoa liigatappio tuli juuri tuoretta mestaria Åland Unitedia vastaan. Kaksikon välille jäi liigassa eroa vain vaivaiset kaksi pistettä. Ahvenanmaalaiset olivat TiPSia vahvempia myös Suomen cupissa.

– Tämä on ehdottomasti voitettu hopea. Olen ylpeä tästä joukkueesta koko kauden ajalta, täksi kaudeksi TiPS:n riveihin siirtynyt hyökkääjä Annika Haanpää kertoi.

– Tämä on ehdottomasti ollut hyvä kausi koko joukkueelle. Pelasimme tänään hyvän pelin, siihen on hyvä päättää kausi.

TiPS ja KuPS tasasivat pisteet Kuopiossa 1–1-tuloksella. Tämä riitti tuomaan TiPS:lle hopeaa ja KuPS:lle pronssia. Joukkueet juhlivat himmeämpiä mitaleita kentällä yhdessä ja erikseen.

Vuonna 2018 perustettu KuPS:n naisten edustusjoukkue on pelannut Kansallisessa liigassa nyt kaksi kautta. Kuva: Lehtikuva / Matias Honkamaa

KuPS:n taival liigataivaalla on ollut lyhyt, sillä joukkue sai liigapaikan viime kaudelle täydennysmenettelyn kautta. Ensimmäisellä kaudella joukkue halusi ainoastaan säilyä liigassa, tällä kaudella tavoite oli jo toinen.

– Mitalia lähdettiin hakemaan tälle kaudelle ja se saatiin, KuPS:n kapteeni ja keskikenttäpelaaja Neea Berg kertoi.

– Ei näitä mitaleja ole liikaa saatu, mutta töitä on kyllä tehty. Kaksitoista kuukautta on tehty hommia tätä kautta varten, ja totta kai menestykseen on pitänyt tehdä vuosia sitä ennenkin.

Molempien joukkueiden nousu kotimaisen jalkapalloliigan kärkeen on ollut rakettimainen, mutta nyt saavutetusta tasosta pyritään pitämään kiinni jatkossakin.

– Odotan, että pelaajat lähtevät ulkomaille, mutta toivon, että he eivät lähde vielä. Tiedän, että he lähtevät, sillä siellä on niin hyviä yksilöitä, Miettinen sanoi.

– Yritetään vielä ensi kaudeksi pitää kasassa porukka ja hakea se tupla ensi vuonna.

Haanpään mielestä TiPS on ollut motivoitunut joukkue, jonka tekemä työ on kantanut hedelmää kauden aikana. Hän on itse nauttinut olostaan uudessa joukkueessaan.

– Tästä on tosi hyvä jatkaa työtä ensi kaudelle. Ensi vuonna sitten pykälä ylöspäin ja pokaali on meidän!

Lue myös:

Iloa, naurua ja paljon kuohuvaa – katso kuvat Kansallisen liigan mitalijuhlista

Suomessa viihtynyt espanjalaistähti sai viimein mestaruuden Åland Unitedissa – suomalaismaalivahdilta ehdotus kunniapalkinnosta: "Jos se laiva nimettäsiin meidän mukaan"

Åland United juhlii Kansallisen liigan mestaruutta – TiPS taipui hopealle loppuhuipennuksessa

Kansallisen liigan mestaruus on kahden kauppaa, historiaa on jo tehty – TiPS varmisti ensimmäisen mitalin, Ahvenanmaalla cupin voittoa seurasi postimerkki

Isä taisteli joukkueelle lisää talvivuoroja, kun kaksostytöt halusivat treenata enemmän – nyt TiPSin Sirenit ovat matkalla ammattilaiskentille, mutta ensin he haluavat juhlia SM-kultaa

Pauliina Miettinen väsyi, kun voittamisesta tuli pakkomielle – nyt jalkapallon poikkeustapaus johdattaa joukkuettaan kohti suuryllätystä: "Meillä on mahdollisuus kaikkeen"

Hyvinkään ammuskelu murskasi unelman ammattilaisuudesta, eikä Heidi Foxell kyennyt katsomaan jalkapalloa vuosiin – yksi kohtaaminen toi hänet takaisin rakkaan lajin pariin

Neea Berg panosti ammattilaisuuden sijasta koulutukseen – kuusitoista vuotta pääsarjassa arjen ohessa eivät ole verottaneet rakkautta lajiin: ”Minulle se on ollut itsestäänselvyys”