1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

"Tämä oli jalkapallofanien kannalta aivan ihanteellinen tilanne" – urheiluasiantuntijat ihastelivat Kansallisen liigan loppuhuipennusta

Reetta Meriläinen, Tero Tiitu ja Juha Valvio keskustelivat urheilun ajankohtaisista aiheista Jälkihiessä.

Hiihtokausi avattu, naisten futismestari, uinnissa SE-aikoja, jääkiekon EHT-turnaus
Hiihtokausi avattu, naisten futismestari, uinnissa SE-aikoja, jääkiekon EHT-turnaus

Åland United voitti sunnuntaina jalkapallon Kansallisen liigan mestaruuden. Mestaruus varmistui, kun ahvenanmaalaiset voittivat FC Hongan Espoossa jännittävien vaiheiden jälkeen. Urheiluasiantuntijat Reetta Meriläinen, Tero Tiitu ja Juha Valvio olivat mielissään, kun naisten pääsarjan ratkaisut nähtiin jännittävällä päätöskierroksella.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki.

– Peräti viisi joukkuetta taisteli mitaleista vielä päätöskierroksella. On ihan mieletöntä, että Kansallisessa liigassa pelataan näin jännittävät loppuhetket, Valvio ihasteli.

Åland Unitedin aito riemu teki Meriläiseen vaikutuksen.

– Tämä oli jalkapallofanien kannalta aivan ihanteellinen tilanne. Tässä oli aikamoista hehkua. Toivottavasti näin jännittävää on myös jatkossa. Mikään ei ole niin puuduttavaa kuin se, että seitsemän kierrosta ennen sarjan loppua mestari on jo selvillä, Meriläinen komppasi Valviota.

Tiitu muistutti, että Åland Unitedissa on tehty mestaruuden eteen pitkäjänteistä työtä.

– Siellä on rakennettu olosuhteita, jotka houkuttelevat pelaajia, Tiitu tiesi.

Kansallisesta liigasta on tulossa yhä ammattimaisempi sarja.

– (Jalkapallovalmentaja ja Yle Urheilun asiantuntija) Marianne Miettinen sanoi minusta hyvin, kun hän sanoi, että joukkueilla on nyt paikka ottaa se seuraava steppi ammattimaisen liigan rakentamisessa, Valvio sanoi.

Jälkihiessä keskusteltiin jalkapallon lisäksi myös hiihdosta, uinnista ja Leijonista.

Lue myös:

Kommentti: Kansallinen liiga näkyi uudella tavalla julkisuudessa ja ratkaisi koronan tuomat haasteet komeasti – pääsarjan ongelmat eivät silti kadonneet mihinkään

Åland United juhlii Kansallisen liigan mestaruutta – TiPS taipui hopealle loppuhuipennuksessa

Suomessa viihtynyt espanjalaistähti sai viimein mestaruuden Åland Unitedissa – suomalaismaalivahdilta ehdotus kunniapalkinnosta: "Jos se laiva nimettäsiin meidän mukaan"

Himmeämmät mitalit maistuivat vain yhden tappion kärsineelle TiPS:lle ja toista kautta liigassa pelaavalle KuPS:lle – "Ehdottomasti voitettu hopea"