Korona kurittaa koripalloseura Kouvoja – puheenjohtaja: ''Saattaa olla, ettei seuraa tämän kauden jälkeen enää ole''

Kouvojen otteluiden katsojamäärät ovat korona-aikana pudonneet rajusti.

koripallo
Koripallo, kuvituskuva
Korisliigasta ei tänä vuonna putoa yhtään joukkuetta urheilullisen menestyksen perusteella. Talousvaikeudet saattavat kuitenkin sekoittaa pakkaa. Kuvituskuva.Tomi Hänninen / Yle

Kouvolan Kouvojen tulevaisuus on vaakalaudalla, sanoo seuran puheenjohtaja Sami Laaksonen.

Koronaepidemia on koetellut koripalloseuran taloutta. Laaksosen mukaan seuran rahat riittävät vuodenvaihteeseen. Jatko on hämärän peitossa.

– Ensimmäistä kertaa Kouvojen historiassa joudumme ihan aidosti miettimään, mikä seuran tulevaisuus on. Saattaa olla, että seuraa ei tämän kauden jälkeen enää ole, Laaksonen sanoo.

Katsojamäärät pudonneet

Laaksosen mukaan tilanteen pelastamiseksi otteluiden katsojamäärät pitäisi saada nousuun. Katsojamäärät ovat koronan takia pudonneet noin kolmasosaan tavallisesta.

Kun normaalisti kussakin Kouvojen ottelussa on noin 900–950 katsojaa, korona-aikana katsojia on ollut noin 300. Turvatoimia noudattaen hallille voitaisiin ottaa 660 katsojaa.

– Olemme tehneet kaikkemme, että tilaisuudet olisivat turvallisia, Laaksonen sanoo.

Korona-aika on karsinut myös otteluisännyyksiä. Niissä yritys ostaa seuralta isännyyden otteluun ja tarjoaa vierailleen ilmaisen sisäänpääsyn.

– Firmat pitäisi jollain tavalla saada mukaan tähän. Ei siinä oikeastaan muita poppakeinoja ole, Laaksonen sanoo.

Myös naapurikaupunkin Kotkan KTP-Basket kärsii koronaepidemian takia talousvaikeuksista. KTP:n puheenjohtaja Jyrki Lindström kertoi Kymen Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että seuran rahat riittävät jouluun asti.

Pelien perusteella Korisliigasta ei putoa kukaan

Urheilullisen menestyksen perusteella Korisliigasta ei tänä vuonna putoa yhtään joukkuetta. Koripalloliitto päätti asiasta viime viikolla seurakokouksen esityksen pohjalta.

Koripalloliiton puheenjohtajan Timo Elon mukaan tuoreella päätöksellä haluttiin taata seurojen elinvoimaisuus.

– Seurakentällä on ollut kosolti haasteita ratkottavana ja on jatkossakin. Halusimme poistaa yhtälöstä pelon putoamisesta urheilullisin perustein, Elo sanoi tiedotteessa.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen on tyytyväinen päätökseen. Hän kertoo esittäneensä asiaa seurakokouksessa. Laaksonen kuitenkin muistuttaa, että toukokuun liigalisenssiprosessissa tullaan katsomaan läpi seurojen taloudelliset edellytykset jatkaa Korisliigassa.

– Niitä kriteereitä ei olla tässä kohtaa höllentämässä, Laaksonen sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat