Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Suomen huipputärkeä futsalin MM-karsintapeli Serbiaa vastaan on peruttu – Uefa päättää, pelataanko ottelua myöhemmin

Suomen joukkueessa todetun koronavirustartunnan takia tiistain MM-jatkokarsintapeli Vantaalla odotetaan pelattavan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

futsal
Suomi vs Serbia Futsal
Suomi joutui pettymään perjantaina MM-jatkokarsinnan ensimmäisessä osassa Serbiassa. Nyt toista ottelua ei päästä pelaamaan tiistaina.Nikola Krstic/MB Media/Getty Images

Suomen ja Serbian välinen MM-jatkokarsintaottelu on peruttu tiistailta Suomen futsalmaajoukkueessa todetun koronavirustartunnan takia. Futsalmaajoukkueen tiedotteen mukaan Suomen ja Serbian joukkueet on asetettu karanteeniin. Ottelu piti pelata tiistaina Vantaalla. Futsalmaajoukkueen tiedotteen mukaan ottelun mahdollisesta pelaamisesta myöhempänä ajankohtana päättää Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja siitä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Onko siis mahdollista, että ottelu perutaan ja ottelun tulos tuomitaan Suomen tai Serbian tappioksi?

– Lähtökohta on se, että ottelulle etsitään uutta pelipäivää, kun molemmat joukkueet on asetettu karanteeniin. Toivottavasti lähipäivien aikana asetetaan uusi pelipäivä, Palloliiton tapahtumatoiminnon päällikkö Kalle Marttinen sanoo Yle Urheilulle.

Marttisen mukaan ottelua ei varmistikaan pystytä pelaamaan ennen joulukuuta.

– Katsotaan, miten ottelu saadaan sopimaan kansainväliseen kalenteriin, Marttinen toteaa.

Marttinen ei osannut sanoa, kommentoida mistä Suomen joukkueessa todettu koronatartunta on peräisin.

Suomi ei ole vielä koskaan ollut MM-kisoissa, eikä ole ollut koskaan näin lähellä MM-paikkaa. Ottelun merkitys on siis äärimmäisen iso. Otteluparin voittaja etenee MM-kisoihin.

Suomi hävisi perjantaina MM-jatkokarsintojen avausosan vieraskentällä Serbiassa maalein 0–1. Serbian joukkueesta karanteenissa on nimenomaan ne 14 pelaajaa, jotka pelasivat Suomea vastaan perjantaina. Suomen osalta on asetettu karanteeniin koko delegaatio.

Suomessa on eletty tänä vuonna futsalbuumia. Alkuvuodesta Suomi eteni MM-jatkokarsintoihin, kun se pelasi tasapelit lajin suurmaita Italiaa ja Portugalia vastaan sekä voitti Valko-Venäjän. Alun perin huhtikuulle suunniteltu jatkokarsintaottelu Serbiaa vastaan myytiin keväällä nopeasti loppuun. Jos ottelu olisi pelattu tiistaina, se olisi uusien koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusten takia kuitenkin pelattu ilman yleisöä.

Ottelu siirretään nyt siis toista kertaa.

– Onhan se tietenkin harmillista, että tällainen historiallinen ottelu joudutaan siirtämään toisen kerran. Toivotaan, että kolmas kerta toden sanoo, Marttinen toteaa.

Ensi syksynä pidettävissä MM-kisoissa pelaa 24 joukkuetta. Euroopasta pääsee kisoihin kuusi maata. Kazakstan, Venäjä, Espanja ja Portugali ovat jo varmistaneet paikkansa MM-lopputurnauksessa. Viimeisestä kahdesta paikasta taistelevat Suomen ja Serbian lisäksi Kroatia ja Tsekki.

Päivitetty kello 19.21. Lisätty tieto siitä, että perumispäätökselle odotetaan vielä Euroopan jalkapalloliiton Uefan hyväksyntää.

Päivitetty kello 19.41. Lisätty tieto, että molemmat joukkueet on asetettu karanteeniin. Lisäytty tieto, että ottelun mahdollisesta pelaamisesta myöhempänä ajankohtana päättää Uefa.

Päivitetty kello 20.42. Lisätty Kalle Marttisen kommentit.

Lue lisää:

Suomen futsalmaajoukkueessa koronatapaus – tiistain MM-jatkokarsintapeli on peruttu

Asiantuntija kaipaa Suomen futsalmiehiltä aktiivisempaa otetta kotikentällään – vierasmaalisääntö voi vaikuttaa pelaamiseen: "Se on varmasti takaraivossa"

Suomelle tappio futsalin jatkokarsinnoissa – MM-paikka ratkaistaan tiistaina

Suomi metsästää historiallista MM-paikkaa futsalissa – unelman toteutuminen on kahden ottelun päässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat