Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

"Kuvitellaanpa, että myös jalkapallokentältä lähetettäisiin kaikki pelaajien sanomiset tv-lähetyksiin" – F1-kuski haluaa eroon tiimiradioiden tv-seurannasta

F1-kuljettajien käytöstavat joutuvat kohtuuttomasti koetukselle yli 300 kilometrin tuntivauhdissa

Formula 1
Romain Grosjean.
Romain Grosjean puolustaa puheenvuorollaan kilpakumppaneitaa. AOP

Formula 1:ssä kilpailevan Haas-tallin ranskalaiskuljettaja Romain Grosjean haluaisi päästä eroon tiimiradioiden tv-seurannasta. Kuljettajien kiivaita kommentteja kritisoidaan säännöllisesti ja ajajien anteeksipyytely on liki jatkuvaa.

Grosjean perustelee kantaansa englantilaisen Autosportin (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa. Hän muistuttaa, että kriittisissä tilanteissa ajajien tunteet ja adrenaliinitasot hyppäävät tulipunaiselle.

– Täytyy pitää mielessä, että ajamme autoa yli 300 kilometriä tunnissa, ahdistamme itsemme äärimmilleen ja tiedämme lajin riskit, Grosjean selitti.

– Olisi eri asia, jos istuskelisimme sohvalla, kädessä lasi hyvä punaviiniä ja kommentoisimme tilanteita ulkopuolelta, mistä kaikki näyttää kovin helpolta.

Grosjean puolustaa puheenvuorollaan kilpakumppaneitaan kuten Max Verstappenia, joka pyysi Mongolian hallinnolta anteeksi harkitsemattomia sanojaan. Grosjean uskoo, etteivät F1-kuljettajat ole muita urheilijoita huonotapaisempia.

– Kuvitellaanpa, että myös jalkapallokentältä lähetettäisiin kaikki pelaajien sanomiset tv-lähetyksiin. Se voisi olla jopa värikkäämpää kuin meidän kielenkäyttömme, Grosjean arveli.

Grosjean kysyy miksi

Samalla Grosjean tunnustaa, ettei hänestä ole muille hyväksi esimerkiksi.

– Ei ole sopivaa aina sanoa, mitä ajattelee. Pitää kunnioittaa toista ihmistä, enkä ole siinä täydellinen, kaikkea muuta, Grosjean tunnusti.

Ranskalaisena Grosjean ymmärtää sananvapauden merkityksen. Toisaalta kuljettajien käytöstavat joutuvat kohtuuttomalla tavalla koetukselle, eikä hän hyväksy tiimiradioseurannan perusteita.

– Kannatan läpinäkyvyyttä ja haluaisin puhua avoimesti, mutta toisaalta meidän pitää nykymaailmassa varoa sanomisiamme. Yhteiskunta on sellainen, Grosjean viittasi sosiaaliseen mediaan.

Grosjean viittasi myös kaupallisuuteen ja tv-lähetysten viihteellistymiseen.

– Ensimmäisenä pitäisi kysyä, miksi tiimiradioita seurataan tv-lähetyksessä, Grosjean totesi.

Lue myös:

Formula ykkösten Vietnamin GP pudotettiin kisakalenterista paikallisen korruption takia

Näin Lewis Hamilton varmistaa historiallisen F1-mestaruuden viikonloppuna – Valtteri Bottakselta vaaditaan poikkeuksellista urotekoa

Mercedes ei aluksi uskonut Valtteri Bottaksen ongelman vakavuuteen – ratainsinööri kehui suomalaisen ratkaisua

Kimi Räikkönen teki miljoonien dollarien arvoisen suorituksen perinteikkäällä kikalla – F1-asiantuntija esittää myös kovan väitteen: Hamilton laitetaan Bottaksen apuriksi

Lewis Hamilton väläytti lopettavansa F1-uransa tähän kauteen – Ylen asiantuntija kertoo, miksi yllättävä shokkiajatus olisi looginen

Ferrarin romu pilasi Valtteri Bottaksen hienon kilpailun – asiantuntija avaa, mistä oli kyse: "Ongelma katosi kisaorganisation silmistä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat