Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mikä on Olympiakomitean tärkein tehtävä? Mihin huippu-urheilua tarvitaan? Kuinka liikunta turvataan koronakriisissä? Seuraa Yle Urheilun puheenjohtajatenttiä ja chattaa asiantuntijan kanssa

Yle Urheilu järjestää Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaille tentin, jota voi seurata TV1:ssa tai Areenassa kello 19-20. Chatissa keskustelijoiden kysymyksiin vastaa asiantuntija Jouko Kokkonen.

Urheilupolitiikka
Kuvassa ehdokkaiden kasvot
Yle

Kilpailu Suomen huippu-urheilun ykkösjohtajan pestistä huipentuu, sillä Suomen Olympiakomitean uusi puheenjohtaja valitaan kymmenen päivän kuluttua. Yle Urheilu järjestää puheenjohtajaehdokkaille oman tentin, jossa pureudutaan niin puheenjohtajan rooliin ja tehtäviin, urheilun rahoitukseen kuin liikunnan ja huippu-urheilun suhteeseenkin.

Puheenjohtajan tehtävään pyrkivät Ilkka Kanerva, Sari Multala, Susanna Rahkamo ja Jan Vapaavuori. Yle Urheilun tentin vetävät Manu Myllyaho ja Riikka Smolander-Slotte. Asiantuntijaraadissa ovat Martti Jylhä ja Kati Lehtonen.

Lähetystä voi seurata suorana tänään keskiviikkona kello 19-20 TV1:ssa, Yle Areenassa ja livechatissa osoitteessa chat.yle.fi. (siirryt toiseen palveluun)

Chatissa kysymyksiin on vastaamassa Liikunta ja tiede -lehden toimituspäällikkö, historiantutkija Jouko Kokkonen.

Chatissa voi äänestää kuka ehdokkaista mielestäsi onnistui tentissä parhaiten, kommentoida ehdokkaiden vastauksia tai kysyä asiantuntijalta.

Chat aukeaa kello 18.55 ja keskusteluun voi osallistua aina kello 20.30 asti. Löydät sen osoitteesta chat.yle.fi (siirryt toiseen palveluun). Viestejä voit lähettää Yle Tunnuksella.

Tervetuloa mukaan!

Lue myös:

Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaat Yle Urheilun suorassa tentissä TV1:ssä – haluatko grillata urheilupomoksi tahtovia? Lähetä kysymyksesi lähetykseen

Olympiakomitean puheenjohtajavalinta pysyi avoimena – ehdollepanotoimikunta ei esittänyt suosikkia kilpaan

Asiantuntija huolestui ehdokkaiden puheista kasvattaa Olympiakomitean puheenjohtajan valtaa: "Jo tähän mennessä on esitetty kovaa kritiikkiä"

Suomen urheilun ykköspestiin tähyävät vaikuttajat vaativat Olympiakomitealta merkittävämpää roolia: "Miten on mahdollista olla tuppisuuna?"

Mika Anttonen vetäytyy Olympiakomitean puheenjohtajataistosta, latasi syytökset kulissipelistä

Pormestari Jan Vapaavuori lähtee puheenjohtajakisaan palloilulajien tukemana – "Olympiakomitea on profiililtaan kapea ja identiteetiltään sekava"

Miljardööristä tai pormestarista olympiakomitean uusi puheenjohtaja? – suuret lajiliitot tapasivat ehdokkuuttaan panttaavat kovat nimet

Liikuntajärjestöjen luottamustehtävät ovat yhä miesten hallussa, puheenjohtajista naisia alle 20 prosenttia – asiantuntija: "Dramaattista, rakettimaista nousua ei ole näkyvissä"

Olympiakomitean hallitus uudistuu – hallituspaikkaa tavoittelee 16 miestä ja 8 naista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat