1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

KTP:n päävalmentaja kritisoi otteluruuhkaa: "Pelaamme niin kuin johtajat parhaaksi näkevät"

Keskiviikon kotiottelu on TPS:lle neljäs peli 12 päivän sisään.

Argo Arbeiter kritisoi KTP:lle loppukaudelle tehtyä otteluohjelmaa. Kuva: Pekka Sipola / AOP

Koronaviruksen kurittama kotimainen jalkapallokausi saa vielä yhden huipennuksen, kun kotkalainen KTP haastaa Turun Palloseuran taistoon paikasta ensi kauden liigaan. Kaksiosainen karsinta alkaa keskiviikkona Kotkassa, ja sarjapaikkaansa puolustava TPS isännöi ratkaisevaa toista osaa lauantaina Turussa.

KTP on viimeisimmän liigakautensa (2015) jälkeen käväissyt Kakkosessakin, mutta nyt takana on hyvä kausi. Hienoisen erikoinen siinä mielessä, että joukkue on pelannut vieraissa paremmin kuin kotona. Lisäpainoa keskiviikon kotipeliin tuo sekin, että KTP:lle ottelu on neljäs 12 päivän sisään.

KTP:n päävalmentaja kritisoi seuran nettisivuilla osittain painokelvottomasti (siirryt toiseen palveluun)Palloliiton KTP:lle suunnittelemaa loppukauden otteluohjelmaa. Hänen mukaansa liitto ei ole huomioinut esimerkiksi urheilullisia lähtökohtia ohjelmaa suunnitellessaan.

– Kiitos siitä. Me valitettavasti ei voida muuttaa sitä ja pelaamme niin kuin johtajat parhaaksi näkevät, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter manailee seuran sivuilla.

Kotkalaispelaajistosta puuttuvat Tuomas Ollila, kapteeni David Ramadingyae sekä työluvan viivästymisen takia sivussa oleva Thomas Agyiri.

– Poissaolot totta kai harmittavat, mutta sellaista se jalkapallo on. Jokaisesta pallosta ja tilanteesta lähdetään kuitenkin taistelemaan, Arbeiter lupaa.

– Vieraspelien paremmat tulokset johtuvat siitä, että (KTP:n kotikentällä) Tolsalla on niin vaativa yleisö ja ehkä moni tuntee paineita siitä. Mutta niiden paineiden kanssa pitää oppia elämään ja pelaamaan. Muuten ei tule sinusta parempaa pelaajaa. Vieraspeleissä on joukkue ollut selvästi rennompi, valmentaja mietti vielä.

TPS otti liigakauden loppuhetkillä neljästä ottelusta kolme voittoa. Kuva: Jaakko Stenroos / AOP

"KTP on äärimmäisen vaarallinen joukkue"

Viime kauden päätteeksi KPV:n liigasta karsinnassa pudottanut TPS päätti liigakauden kolmeen voittoon neljästä viimeisestä pelistä, mutta karsintoihin tie silti vei. Päävalmentaja Jonatan Johansson näkee, että vire lupaa hyvää karsintoihin vaikka KTP:tä ei Turussa aliarvioidakaan.

– Karsintapelit on tietysti aina karsintapelejä, aina vähän arvaamattomia, mutta luottavaisin mielin lähdetään nyt ensin Kotkaan. Töitä ollaan tehty koko ajan kovasti ja uskon tähän joukkueeseen, Johansson painottaa TPS:n sivuilla.

– Totta kai KTP on äärimmäisen vaarallinen joukkue. Kotka on myös perinteinen jalkapallokaupunki, lajikulttuuria löytyy, ja KTP haluaa nyt takaisin Veikkausliigaan.

Lue myös:

TPS:n seuralegendan pitkä ura päättyy tällä viikolla, rakkaan seuran ahdinko masentaa – "Haluaisin, että TPS palaa sinne, missä olimme"

Simo Valakari yllättyi KuPSin tarjouksesta: "Pidin todella paljon siitä, miten KuPS myi asian"