Suora

  • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
  • Naisten mäkikilpailu HS 106, 1. kierros
  • Urheilustudio MM-hiihdot
  • Naisten mäkikilpailu HS 106, 2. kierros
  • Urheilustudio MM-hiihdot 25.2.
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Rovaniemi, ennakkotunnelmat
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

NHL rakentaa eristysjaksoista koronamuuria – "Tämä ei ole aivan niin tehokas kuin varsinainen kupla"

Joukkueet saattavat kiekkoilla alkavan liigakauden ottelut 10–12 päivän ryppäissä - välissä lomaviikko.

NHL
Gary Bettman kuvassa
NHL-komissaari Gary Bettman.AOP

NHL-jääkiekkoliigan komissaari Gary Bettman kertoi tiistaina, että kaudelle 2020–21 kaavaillaan koronapandemian takia rajoitettua otteluohjelmaa ja joukkueiden kestoltaan lyhyitä eristysjaksoja, "hybridikuplia".

Viime kauden pudotuspelit järjestettiin Edmontonin ja Toronton kahdessa "kuplassa", joissa sarja saatettiin loppuun ympäristöstä eristettynä heinä-syyskuussa. Pelaajia ei voi kuitenkaan eristää koko kaudeksi, Bettman korosti.

Liiga selvittää, miten ensi kauden pelit voitaisiin järjestää turvallisesti kunkin joukkueen kotikentällä paikallisista viranomaismääräyksistä riippuen yleisön ollessa läsnä tai ilman yleisöä.

"Hybridikuplassa" kukin joukkue pelaisi eristyksessä otteluryppään 10–12 päivässä, ja pelaajat pääsisivät ottelujaksojen jälkeen viikoksi kotiin.

– Tällä tavalla pelaajilla olisi tilaisuus viettää aikaa perheidensä kanssa. Käytössä olisivat koronatestit sekä muut tarvittavat turvatoimet, Bettman kertoi NHL:n nettisivuilla.

– Tämä ei ole aivan niin tehokas kuin varsinainen kupla. Uskomme silti, että pystymme tällä tavalla minimoimaan riskit käytännöllisesti ja järkevästi. Tästä olemme keskustelleet.

Matkustusta pitää rajoittaa

Kausi pyritään aloittamaan 1. tammikuuta. Sitä ennen liigajohdon, liigan omistajien ja pelaajayhdistyksen täytyy hyväksyä suunnitelmat.

Kauden jatkoon harkitaan vaihtoehtoisia suunnitelmia, jotta se voidaan saattaa loppuun muuttuvan koronatilanteen ehdoilla.

Avoimia kysymyksiä on useita, kuten välttämätön matkustus Kanadan ja Yhdysvaltain välillä.

– On tietenkin selvää, ettemme siirrä kaikkia kanadalaisjoukkueita rajan eteläpuolelle. Sille pitää keksiä vaihtoehto, Bettman totesi.

– Pitää selvittää myös karanteenisäännöt, jotka koskevat matkustusta Yhdysvaltain osavaltioiden välillä.

Lisäksi peliohjelma saatetaan muokata divisioonakeskeiseksi matkustuksen minimoimiseksi.

– Ei ole järkevää, että joukkueet matkustelisivat esimerkiksi Floridan ja Kalifornian väliä, Bettman huomautti.

– Tähän täytyy miettiä ainakin väliaikainen ratkaisu.

Iso maali kaudessa 2021–22

NHL:n johtoa askarruttavat myös tv-katsojien romahtaneet katsojaluvut pudotuspeleissä. Ilmiö oli samanlainen myös Pohjois-Amerikan muissa urheilusarjoissa.

Bettmanin mukaan syitä on kaksi. Tunnelma ei välittynyt televisiolähetyksiin tavalliseen tapaan, kun ottelut pelattiin ilman yleisöä, eivätkä vähemmän lajiin sitoutuneet katsojat halunneet seurata jääkiekkoa kesäaikaan.

– Yritämme löytää ratkaisut kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman nopeasti. Lopullinen päämäärämme on saattaa ensi kausi loppuun ennen joulukuuta, jotta seuraava kausi pelattaisiin perinteiseen tapaan ja normaalissa aikataulussa ensi syksystä lähtien.

Lue myös:

Dallas Stars kiinnitti Roope Hintzin – yli yhdeksän miljoonan dollarin pesti taskuun

Ruotsin NHL-legenda Ulf Samuelsson Barkovien ja kumppanien valmentajaksi

Kuinka kauan Aleksandr Ovetshkin pelaa vielä NHL:ssä? Nyt maalitykki valottaa urasuunnitelmiaan ja kertoo halustaan päättää ura Moskovassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat