1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Koripallonaiset eivät saaneet EM-karsinnassa Ukrainan tähtipelaajaa kuriin – naiskoripallon LeBron James kokosi triplatuplan

Suomen koripallonaisten karsintatappio Ukrainalle koriluvuin 66-84 (39-50) tarkoitti käytännössä sitä, ettei Susiladies-joukkuetta nähdä EM-kilpailuissa.

Ukrainan Alina Iagupova Kuva: Getty Images

Suomi on karsintalohko G:ssä kolmen pelatun ottelun jälkeen ainoa voitoton joukkue.

Susiladies johti ottelua vielä ensimmäisen jakson jälkeen 25–22, mutta sen jälkeen maailmanluokan naispelaaja, Ukrainan syömähammas Alina Iagupova otti joukkueensa reppuselkään.

Hallitseva naisten Euroliigan MVP-pelaaja ja naiskoripallon LeBron Jamesiksi jopa joskus tituleerattu Iagupova heitti koreja 66,7 prosentilla ja saalisti Suomea vastaan triplatuplan - tehot 22/12/10. Iagupova oli tehnyt karsinnoissa 30,5 pistettä ottelua kohden.

Tauolla Ukraina johti yhdellätoista pisteellä luvuin 50–39 ja kasvatti johdon heti kolmannen jakson alussa parhaimmillaan 20 pisteeseen. Suomi sinnitteli urhoollisesti pelin lopun, mutta ei päässyt missään vaiheessa yhdeksää pistettä lähemmäksi.

– Vastassa oli yksi aivan hemmetin hyvä (Iagupova) pelaaja, joka osoitti, että vaikka me yritimme saada häntä luopumaan pallosta, niin häneltä löytyy vielä jäätävä syöttövalikoima. Kaverille sattui vielä hyvä heittopäivä ja muutama yllättävä heittäjä, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen totesi tiedotteessa.

Suomen nuori joukkue ei pelannut selvästä tappiosta huolimatta erityisen huonosti, kun ottaa huomioon ennakkoasetelmat ja sen, että Susiladies-ryhmän ykköspelaaja Awak Kuier oli sivussa ottelusta covid-19–tartunnan takia. Lisäksi mainiosti torstaina Suomen peliä alussa johtanut Janette Aarnio loukkasi jalkansa juuri ennen taukoa joutuen sivuun.

Suomen tehokkaimmat olivat Lotta-Maj Lahtinen 18 pisteellä, Annika Holopainen 11, loukkaantunut Aarnio 10, Elina Koskimies 8 ja Sanni Tuomisto 7 pisteellä.

Susiladies kohtaa Portugalissa järjestettävässä naisten EM-karsintakuplassa lauantaina emäntämaa Portugalin klo 23 alkaen. Ottelua voi seurata TV2:sta.

Lue myös

18-vuotias Janette Aarnio on koripallomaajoukkueen poikkeusyksilö, joka tykkää piirtää vapaa-ajallaan koiria: "Jäätävän kova urheilija"