Suora

  • Alppihiihdon MC: Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku
  • Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku

HIFK saamassa kasaan sijoittajien ryhmän, jolla kiinalaisomistajasta päästäisiin eroon – "Nyt neuvotellaan enää siitä, millaisella sopimuksella jatketaan eri teillä"

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n toimitusjohtaja kertoo, että seura on saanut jo riittävän määrän sijoittajia.

jalkapallo
hjk hifk
AOP / Matti Raivio

HIFK:n ja kiinalaisen pääomistajansa Lucas Chang Jinin välinen tilanne on ollut pinnalla viime päivinä. Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tällä viikolla, että HIFK:n kiinalaisomistaja on halunnut muutoksia hänen ja seuran väliseen sopimukseen siitä, mihin omistajan vaikutusvalta seurassa ulottuu.

Taustalla on Lucasin halu lisätä HIFK:n ja hänen osaomistamansa tanskalaisseura Vejlen yhteistyötä. HIFK:ssa pelasi jo päättyneellä kaudella neljä lainapelaajaa Vejlestä.

Tilanteen ratkaistaakseen HIFK on pyrkinyt hankkimaan taakseen 20 sijoittajaa, jotka kukin toisivat seuraan 20 000 euroa. 400 000 eurolla HIFK pääsisi eroon kiinalaisomistajasta.

HIFK Fotboll AB:n toimitusjohtaja Christoffer Perret sanoo Yle Urheilulle, että seura on saanut taakseen jo sijoittajia. Viimeisin neuvottelu käytiin sunnuntai-iltana.

– Meillä on vahva usko ja näyttö, että rahoitus järjestyy. Lähinnä se, mistä nyt jutellaan on, että millaisella sopimuksella jatkamme matkaa (nykyisen pääomistajan kanssa) eri teillä ja sen yksityiskohdista, toteaa Perret.

– Olemme saaneet 20 tahosta ihan riittävän määrän. Uskomme, että saamme loputkin. Olemme jo neuvotelleet monien kanssa, jotka ovat sanoneet, että se riippuu diilistä Lucaksen kanssa, tulevatko he mukaan vai eivät.

Perrettin mukaan HIFK:n tahtotila on päästä nimenomaan eroon kiinalaissijoittajasta.

– Meille pääpointti on ollut löytää rahoitus. Joko päästään sopimukseen nykyisen pääomistajan kanssa siitä, että hän lähtee yhtiöstä ja yhtiö jatkaa. Tai sitten jatketaan ilman yhtiötä ja ilman pääomistajaa. Kun yhdistys järjestää rahoituksen, niin se voi jatkaa omin päin, Perret selvittää.

Rahoituksen järjestämisen aikaraja on maanantai 16. marraskuuta, mikäli seura aikoo jatkaa Veikkausliigassa. Silloin tarvittavat paperit on toimitettava Veikkausliigan lisenssikomitealle.

– Olen jutellut lisenssikomitean kanssa. Kunhan saadaan rahoitus kuntoon, ja lisenssiä hakee siinä sama yhtiö, niin lisenssikomitealle ei ole merkitystä, jos omistaja vaihtuu, Perret kertoo.

Lisenssin saaminen on viime kädessä aina lisenssikomitean päätös.

– Mikään ei ole sovittu ennen kuin kaikki on paperilla. Suunta on selkeä, mutta teoriassa tilanne voi muuttua.

Lue myös:

HIFK aloitti yt-neuvottelut – Veikkausliigaseuran kiinalaisomistajan kukkaronnyörit tiukassa: "Kenelläkään ei ole pohjattomia taskuja"

Jalkapallopomot suhtautuvat varovaisen myönteisesti HIFK:n uuteen omistajaan: "Eivät yksittäisen kansallisuuden omaavat henkilöt ole epärehellisiä"

Kiinalaisomistuksen vaikutuksia HIFK:n imagoon on mietitty – "Kaikki luulevat, että aina tulee joku suomenruotsalainen, joka laittaa rahaa meille"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat