1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Maajoukkuekoripallo

Susiladies lähtee metsästämään avausvoittoa EM-karsinnoista Portugalia vastaan – TV2 ja Areena klo 22.55

Susiladiesin ottelua voi jännittää TV2:sta ja Areenasta.

Susiladies, Pekka Salminen

Suomen naisten koripallomaajoukkue kohtaa lauantai-iltana EM-karsinnoissa vastaansa karsintakuplan emäntämaa Portugalin. Susiladiesin ottelu alkaa kello 23 ja sitä voi jännittää suorana TV2:sta ja Areenasta.

Klikkaamalla jutun kuvaa pääsee suoraan lähetykseen, joka alkaa kello 22.55.

Suomi on karsintalohko G:ssä kolmen pelatun ottelun jälkeen ainoa voitoton joukkue.

Portugali on Suomen valmentaja Niko Hellmanin mukaan kovan puolustuspään joukkue.

Portugalilla on tilillään EM-karsinnoissa yksi voitto ja kaksi tappiota. Ainokainen voitto tuli juuri Suomesta päivälleen vuosi sitten, jolloin portugalilaiset peittosivat Susiladiesin Matosinhosissa 71–48. Portugali hävisi torstaina kymmenellä pisteellä Belgialle.

– Heidän puolustuksensa näytteet ovat meidän ensimmäinen kohtaaminen, jolloin jäimme alle 50 pisteen. Belgia taas jäi alle 60 pisteen torstaina. He puolustavat aktiivisesti ja ovat siellä päässä erittäin hyviä, Hellman totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Hyökkäyssuuntaan heille tyypillistä on juosta monia actioneita sisältäviä pelejä, joissa pelaajat liikkuvat paljon, tapahtuu paljon erilaisia skriinejä ja pallo liikkuu pelaajalta toiselle. Meidän tarkoituksena on pysäyttää pallonliike tietyissä kohdissa. Puolustaa aktiivisesti ja yrittää lyödä heidän hyökkäyspelit poikki ja pallonliike seis.

Verrattuna vuoden takaiseen EM-karsintaikkunaan, Portugali on saanut vähän uutta verta kokoonpanoonsa. Marcia Costa on tullut joukkueeseen tämän vuoden EM-karsintoihin ja otti Belgiaa vastaan eniten heittoja. Muuten joukkueen pelaaminen pyörii pitkälti kolmikon Sofia Silvan, Maria Correian ja Ines Vianan ympärillä.

– Sofia Silva on erittäin urheilullinen ison pään pelaajaa, joka ei ole uhka kaaren takaa, mutta juoksee kovaa kenttää, rullaa korille, hakee levypalloja ja hyökkää vahvasti kohti koria. Heidän paras pelaaja minun silmin.

Lue myös:

Koripallonaiset eivät saaneet EM-karsinnassa Ukrainan tähtipelaajaa kuriin – naiskoripallon LeBron James kokosi triplatuplan

18-vuotias Janette Aarnio on koripallomaajoukkueen poikkeusyksilö, joka tykkää piirtää vapaa-ajallaan koiria: "Jäätävän kova urheilija"

Tähtipelaaja Awak Kuier istuu hotellihuoneessa, kun koripallonaiset pelaavat EM-karsintoja: "Olo on ihan hyvä, ei ole mitään oireita"