Sade sotki Turkin kolmannet F1-harjoitukset täysin – kuljettajat pyörähtelivät ja vetäytyivät varikolle, Hamilton hämmentyi olosuhteista: "Shokeeraavaa"

Mercedeksen Lewis Hamilton jäi ilman aikaa Turkin viimeisissä F1-harjoituksissa.

Lewis Hamilton ajoi vain kaksi valmistavaa kierrosta viimeisissä harjoituksissa. Kuva: Clive Mason/Getty Images

Red Bullin Max Verstappen oli nopein viimeisissä Turkin F1-harjoituksissa ajallaan 1.48,485. Hollantilaiskuljettaja oli nopein myös perjantaina molemmissa vapaissa harjoituksissa.

Ferrarin Charles Leclerc oli harjoitusten toiseksi nopein, hän jäi liki sekunnin Verstappenista. Hollantilaisen tallikaveri Alexander Albon puolestaan ajoi kolmanneksi nopeimman ajan.

Mercedeksen Valtteri Bottas oli kahdeksas ja Alfa Romeon Kimi Räikkönen 16:s.

Viimeiset harjoitukset olivat todella hankalat kuljettajille. Istanbulin rata on liukas, ja lauantaihin oman mausteensa heitti aamulla alkanut tihkusade, joka yltyi harjoitusten aikana.

Myös radan lämpötila oli huomattavasti alhaisempi kuin perjantaina, vain 15 astetta. Mitättömän pidon vuoksi harjoitusten aikana nähtiin useita pyörähdyksiä.

Kuljettajat aloittivat harjoitukset välikelin renkailla, mutta siirtyivät reilun kymmenen minuutin jälkeen sadekelin renkaisiin.

– Pyörähdän jokaisella kierroksella, AlphaTaurin Daniil Kvjat manasi tiimiradiossa jo harjoitusten alkupuolella.

– Näin ei pysty ajamaan, renkaat ovat liian kylmät, Ferrarin Charles Leclerc puolestaan päivitteli tiimiradioon.

Reilun puolen tunnin ajon jälkeen sade yltyi niin kovaksi, että kuljettajat vetäytyivät varikkopilttuisiinsa. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Alfa Romeon, AlphaTaurin ja Mercedeksen kuljettajat kävivät vielä radalla, mutta eivät pystyneet parantamaan aikojaan.

– Pitoa olisi enemmän vaikka jäällä, Kvjat päivitteli radalla käyntinsä jälkeen.

Mercedeksen Lewis Hamilton kävi ajamassa viimeisissä harjoituksissa vain kaksi valmistavaa kierrosta, eikä täten saanut aikaa lainkaan. Hamiltonin lisäksi Williams-kuljettajat jäivät ilman aikaa harjoituksissa.

– Tämä on shokeeraavaa, Hamilton sanoi tiimiradioon oltuaan radalla aivan harjoitusten lopulla.

Kuljettajilla oli huomattavia ongelmia Istanbulin radalla jo torstain harjoituksissa. Rata on asfaltoitu uudelleen, minkä vuoksi sen pinta on todella liukas. Lisäksi rengasvalmistaja Pirelli oli määrännyt Turkin viikonloppuun kovimmat rengasseokset, sillä rengaskovuuksia oli arvioitu vanhan radan karkeuden perusteella.

Mikäli Turkin aika-ajot päästään ajamaan suunnitelman mukaan, ne alkavat kello 14. Tämän hetken ennustuksen mukaan sade on ohi aika-ajojen alkuun mennessä, mutta rata jää tästä huolimatta märäksi.

Seuraamme aika-ajojen tapahtumia hetki hetkeltä verkkosivuillamme. Turkissa on ajettu F1-kisaa viimeksi vuonna 2011.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös: