Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Stina Nilsson avasi ampumahiihtouransa lupaavasti – vaikeuksista huolimatta vain kolme ohilaukausta: "En saanut ihan sellaista flow-tilaa kuin olisin halunnut"

Maastohiihdossa olympiakultaa voittanut Stina Nilsson selvitti avauskisansa ampumahiihdossa kolmella sakolla, vaikka aseeseenkin tuli pystypaikalla lataushäiriö.

ampumahiihto
Stina Nilsson 29112019 Rukalla
Stina Nilsson kilpaili vielä viime kaudella ampumahiihdon sijaan maastohiihdossa.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kansallinen ampumahiihtokauden avaus on tuskin aiemmin kerännyt yhtä suurta mielenkiintoa kuin Ruotsissa lauantaina.

Maastohiihdon puolelta tutuksi tullut tähtihiihtäjä Stina Nilsson kilpaili ensimmäistä kertaa ase selässään, kun Idressä hiihdettiin 7,5 kilometrin sprinttikilpailu.

Nilsson oli yhteensä kolmella ohilaukauksella kilpailun 11:s, minuutin ja 48 sekuntia kärjestä jääneenä. Voittoon nousi viimeisen kierroksen huimalla hiihtovauhdillaan olympia- ja MM-kultamitalisti Hanna Öberg 17,7 sekuntia ennen Johanna Skottheimiä..

Kärkikaksikko ampui kilpailun puhtaasti. Kolmas oli kahdella sakkokierroksella Tshekin Marketa Davidova (+34,6).

Nilsson ampui debyyttikilpailussaan hyvin, kun otetaan huomioon vaikeudet viimeisissä laukauksissa sekä makuu- että pystypaikalla. Makuupaikalta hän ampui kaksi ohilaukausta. Viimeisen laikan Nilsson kaatoi ison ulospuhalluksen ja hengityksen tasauksen jälkeen.

Pystypaikalla Nilssonilla oli jälleen hankaluuksia viimeisellä laukauksella – tosin tällä kertaa aseeseen tuli lataushäiriö ja Nilsson joutui asettamaan panoksen uudestaan. Nilsson sai kuitenkin viimeisen taulun pystystäkin alas, ja ohi meni vain ensimmäinen laukaus.

– Tuntuu tosi siistiltä kilpailla. Pystyammuntaani olen erittäin tyytyväinen, Nilsson iloitsi SVT:n haastattelussa ja viittasi aseen kanssa olleisiin vaikeuksiin ja niistä selviämiseen.

– En saanut ihan sellaista flow-tilaa kuin olisin halunnut, mutta kuitenkin erittäin hyvä debyytti.

Ampumahiihdon maailmancup alkaa Kontiolahdella 28. marraskuuta. Nilsson kertoi jo aiemmin, että ei tee debyyttiään maailmancup-tasolla vielä tämän kauden avausviikonloppuna.

Lue myös:

Maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari kilpailee ampumahiihdossa kahdeksan kuukauden harjoittelulla

Ampumahiihtoon vaihtanutta Stina Nilssonia ei nähdä Kontiolahdella: "En tietäisi mitä tehdä"

Maaliskuussa kilpailtiin ilman yleisöä, nyt katsojat pääsevät Kontiolahdelle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat