Suora

  • Monza, EK 4 - live
  • Monza, EK 5 - live
  • Mäkihypyn MC: Nizhni Tagil, karsinta
  • Nizhni Tagil, miesten karsinta
  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ennätyspistein jäätanssin voittoon Espoossa – takavuosien tähtipari onnitteli huomiota herättäneistä nostoista

Turkkila ja Versluis tähtäävät seuraavaksi joulukuun SM-kisoihin. EM-kisat on tarkoitus järjestää tammikuun lopussa.

taitoluistelu
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis 15112020
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat Espoossa ennätyspisteikseen 189,54.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ottivat jäätanssin voiton ennätyspisteillään 189,54 taitoluistelukauden toisessa SM-valintakilpailussa Espoossa.

– Kun ennätyspisteet tulivat, olin positiivisesti yllättänyt. Ei tässä päästy niin vapautuneeseen luisteluun kuin parhaimmillaan harjoituksissa. Tämä oli silti askel eteenpäin edellisestä kisasta, Turkkila kertasi.

Erityisesti huomiota herättivät Versluisin nostot, joista takavuosien jäätanssin tähdet Susanna Rahkamo ja Petri Kokko kävivät häntä erikseen onnittelemassa.

– Nostin jo nuorena puntteja ja rakensin jo silloin sen voiman. Nyt olen oikeastaan pyrkinyt pois siitä, että käyttäisin liikaa voimaa, vaan pyrkinyt tekemään nostot mahdollisimman taloudellisesti, Versluis kertoi.

Taitoluistelijoiden kisakalenteri on ollut koronapandemian takia repaleinen ja kisoja on peruttu vähän väliä. Tammikuun lopun EM-kisat ovat ainakin toistaiseksi edelleen kisakalenterissa.

– Tietysti toivoisi, että kisoja olisi peräjälkeen, Turkkila sanoi.

– Seuraava tavoite on (joulukuun) SM-kisoissa. Silloin ehkä tiedetään jo enemmän siitä, järjestetäänkö EM-kisat, Versluis kertoi.

Kakkoset luistelevat toista kautta yhdessä

Toiseksi kahden parin kisassa tulivat Yuka Orihara ja Juho Pirinen, jotka keräsivät vapaatanssistaan 104,95 pistettä ja yhteensä 176,32 pistettä.

– Kyllä huomasi, että aamuharjoitus olisi ollut paikallaan. Yleensä luistelemme kaksi kertaa päivässä, ja silloin rasitukseen tottuu. Nyt loppu tuntui todella rankalta, Pirinen kertoi.

Orihara ja Pirinen ovat luistelleet yhdessä vasta puolitoista vuotta, ja ero Suomen ykköspariin johtuu Pirisen mielestä siitä.

– Tämä on vasta toinen kautemme yhdessä. Olemme energisiä ja voimakkaita, mutta aina synkronointi ei ole täydellistä. Uskon että tuomarit ja yleisö huomaavat sen. Kyse on yhtenäisyydestä, pienistä yksityiskohdista ja ajoituksista.

Lue myös:

Maailmanmestari Nathan Chen jatkoi voittoputkeaan ja tarjoili neloishyppyshow'n

Saarinen luisteli kolmanneksi Oberstdorfissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat