KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach vakuuttaa, että yleisö pääsee ensi kesän olympialaisiin: "Kokoamme kaikki kuviteltavissa olevat turvatoimet"

Järjestävät tähtäävät siihen, että suurin osa kisavieraista saisi rokotteen ennen matkaa Japaniin.

Thomas Bach uskoo, että Tokiossa kilpaillaan ensi kesänä ja vielä yleisön edessä. Kuva: Clive Rose / Getty Images

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach uskoo, että myös yleisö pääsee ensi kesänä järjestettäviin Tokion olympialaisiin. Bach kertoi voimistuneesta käsityksestään Tokion-vierailullaan maanantaina.

Bach rauhoittelee puheillaan kisoihin kohdistuvia epäilyksiä, kun koronapandemian toinen aalto ravistelee maailmaa.

– Olemme kehittämässä valtavaa keinovalikoimaa, johon kokoamme kaikki kuviteltavissa olevat turvatoimet, Bach kommentoi olympialaisia ja koronatilannetta tavattuaan Japanin pääministerin Yoshihide Sugan.

– Ensi vuonna voimme sitten valita tarkoituksenmukaiset ratkaisut ja varmistaa niiden avulla osanottajien turvallisuuden. Luotamme vahvasti, että voimme ottaa kisoihin myös katsojia.

Järjestäjät tähtäävät nyt siihen, että suurin osa kisavieraista saisi koronarokotuksen ennen matkaa Japaniin, jos rokote on tarjolla ensi kesään mennessä.

Bachin puheenvuoro tuli järjestäjille kuin tilauksesta, sillä tuoreen kyselyn perusteella japanilaisista suurin osa kannattaa alun perin tälle vuodelle myönnettyjen kisojen siirtämistä edelleen myöhemmäksi. Kyselyssä yli 60 prosenttia kannatti kisojen lykkäämistä kesästä 2021.

Kisajärjestäjät ovat toistaneet useaan otteeseen, ettei kisojen toista siirtoa ole suunnitelmissa.

Lue myös: