Hyppää sisältöön

Suomalaiskaksikko urakoi uintikuplan huipennuksessaan – Hulkko hätyytti taas SE-lukemia

Ida Hulkko ja Jenna Laukkanen päättivät kansainvälisen ISL-uintisarjan kilpailut maanantaina Budapestissa pudotusuinteihin.

Ida Hulkko Kuva: Jarkko Vuolle / Yle

Iron-joukkuetta edustanut suomalaiskaksikko Ida Hulkko - Jenna Laukkanen eteni naisten 50 metrin rintauinnin pudotuskilpailussa toiselle kierrokselle, mutta ei enää kahden parhaan huipennukseen.

Hulkko ui pudotusuintien ensimmäisellä kierroksella kuuden sekunnin sadasosan päähän Suomen ennätyksestään, kun hän kellotti ajan 29,39. Hulkko oli toinen, ja Laukkanen neljäs ajalla 29,86. Toisella kierroksella Hulkko ui kolmen minuutin palautuksen jälkeen kolmossijan tuoneen ajan 29,91 ja Laukkanen neloseksi ajalla 30,38.

Uimarit ovat viettäneet Budapestin koronakuplassa jo yli kuukauden. Suomalaisilta neljä kaksipäiväistä alkukilpailua ja välierän sisältänyt rupeama onnistui, sillä tuliaisina on lyhyen radan Suomen ennätyksiä. Hulkko paransi 50 metrin rintauinnin SE-tulosta kahdesti ja päätyi marraskuun alussa aikaan 29,33. Laukkanen säesti 100 metrin sekauinnissa SE-ajalla 58,42.

Suomalaiset ovat olleet Iron-joukkueen rintauinnin vastuunkantajat. Maanantaina he ottivat 100 metrin rintauinnissa sijat kolme ja neljä, kun Hulkko ui matkan aikaan 1.04,95 ja Laukkanen aikaan 1.05,04.

Laukkanen aloitti toisen välieräpäivän 100 metrin sekauinnissa, jossa neljään altaanmittaan kului nelossijaan oikeuttavat 58,88 sekuntia.

Yhdysvaltalainen Caeleb Dressel teki miesten 100 metrin sekauinnissa lyhyen radan maailmanennätyksen 49,88. Hän alitti ensimmäisenä miehenä lajissa 50 sekunnin rajan.

Iron-joukkue ei yltänyt viikonloppuna Budapestissa uitavaan liigan finaaliin. Tänään päättyneestä välierästä loppuhuipennukseen matkasivat Cali Condors ja LA Current, jotka tekevät finaalissa seuraa joukkueille Energy Standard ja London Roar.