Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Naisten 10 km (v)

KOK ei kaavaile rokotuspakkoa Tokion olympialaisiin

KOK tyytyy näillä näkymin vetoomukseen, jossa se toivoo urheilijoiden ja muiden kisavieraiden hyväksyvän rokotuksen kunnioituksesta muita urheilijoita ja japanilaisia isäntiä kohtaan

urheilu
Thomas Bach
KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach.Ullstein Bild

Tokion 2021 kesäolympialaisiin osallistuvilta urheilijoilta ei edellytetä koronarokotusta. Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajan Thomas Bachin mielestä rokotuksen määrääminen pakolliseksi "menisi liian pitkälle".

Tokiossa olympiajärjestelyihin parhaillaan perehtyvän Bachin mielestä rokotusten täytyy perustua vapaaehtoiseen valintaan ja se koskee sekä urheilijoita että muita kisoihin saapuvia ihmisiä.

– Asiaan liittyy niin monta tekijää, joita täytyy punnita. Kyse on silti lopulta henkilökohtaisesta terveydestä, Bach kertoi olympiakylään tekemänsä vierailun yhteydessä tiistaina.

KOK tyytyy näillä näkymin vetoomukseen, jossa se toivoo urheilijoiden ja muiden kisavieraiden hyväksyvän rokotuksen kunnioituksesta muita urheilijoita ja japanilaisia isäntiä kohtaan.

Lue myös:

Asiantuntijat tyrmäävät olympiajärjestäjien "ylioptimistiset" puheet yleisön saamisesta kisoihin – rokoteuutisista huolimatta myös Huuhkajien fanit joutunevat pettymään

KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach vakuuttaa, että yleisö pääsee ensi kesän olympialaisiin: "Kokoamme kaikki kuviteltavissa olevat turvatoimet"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat