Hyppää sisältöön

Teemu Pukki sai iloisia uutisia kotikaupungistaan kesken Huuhkajien harjoitusten: kuittaili armotta Lukas Hradeckylle – "Kuulithan varmasti"

Viikonlopun Veikkausliigan nousukarsintaottelu TPS:n ja KTP:n välillä on puhuttanut myös Huuhkajissa.

Teemu Pukki palasi maalin makuun maajoukkueessa sunnuntaina Bulgariaa-vastaan. Kuva: EPA

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on kulkenut viime aikoina voitosta voittoon. Hyökkääjätähti Teemu Pukki sai viikonloppuna iloisia ja voitokkaita uutisia myös kotimaasta. Pukin kasvattajaseura KTP kaatoi TPS:n nousukarsinnoissa ja palaa ensi kaudeksi Veikkausliigaan viiden vuoden tauon jälkeen.

Ottelu on ollut suuri puheenaihe myös Huuhkajissa varsinkin Pukin ja TPS:n kasvatin Lukas Hradeckyn välillä. Suomen suurimmat tähdet kertasivat lauantain värikkäitä harjoituksia lehdistötilaisuudessa Cardiffissa tiistaina.

– Meillä oli treenit KTP:n ottelun kanssa samaan aikaan, mutta pyysin taustaryhmää pitämään kännykkää kädessä, jotta voin saada väliaikatietoja. Taisi olla viimeiset vedot käynnissä ennen kuin lopetimme, kun joku huusi, että KTP tasoitti, Pukki kertasi iloisena.

– Ensimmäiseksi huusin "Lukelle", että kuulithan varmasti, paljon peli on tällä hetkellä. Sitten juoksin suoraan koppiin katsomaan pelin loppuun.

Pukki teki ensiesiintymisensä Veikkausliigassa kotkalaisseuran riveissä vain 16-vuotiaana vuonna 2006. Hän lähti jo nuorena maailmalle, mutta mainitsee kotkalaiset juurensa usein haastatteluissa.

– Olen ylpeä kotkalainen. Tosi hieno juttu Kotkan futikselle. Laitoin joukkueelle viestiä ja kyllä siellä juhlissa aika iloinen meininki oli, Pukki naurahti.

Hradecky liittyi TPS:n junioreihin 12-vuotiaana, mutta ei ehtinyt pelata seuran edustusjoukkueessa yhtään ottelua ennen siirtymistään ulkomaille. Molemmat veljet Tomas ja Matej ovat pelanneet TPS:ssä myös liigatasolla.

– Liigajoukkue lähtee aina vähän pelokkaammista asemista, kun Ykkösen joukkueella on pelkästään voitettavaa. Tämä on Tepsissä iso pettymys, mutta olemme nousseet ennenkin ja tulemme aina nousemaan, Hradecky sanoi.

Hradecky torjui Bulgariaa vastaan rangaistuspotkun. Kuva: EPA

Kurinalaisuus näkyy kentän ulkopuolellakin

Kuluvana syksynä pelaajat ovat pysyneet maajoukkuetapahtumissa visusti kuplassa eikä edes kotipelien yhteydessä omien perheenjäsenten tapaaminen ole ollut mahdollista.

Toisin kuin isossa määrässä muita maajoukkueita, Huuhkajissa ei ole todettu koko syksynä yhtään koronatartuntaa. Tiistaina uutisoitiin Suomen edellisen vastustajan Bulgarian joukkueessa ilmenneistä kolmesta uudesta tartunnasta. Sveitsin ja Ukrainan tiistai-illan ottelu peruttiin tartuntojen vuoksi kokonaan.

– Pakko laittaa kehuja ihan kaikille, ketkä tässä joukkueessa ovat. Ei se ihan pelkästään sattumaa ole, että meillä ei ole ollut tartuntoja. Se kurinalaisuus, mikä meillä on kentällä, näkyy aika hyvin kaikilla pelaajilla ja taustahenkilöillä omissa elämissään. Tämä kuuluu pakettiin vuonna 2020 ja on sekin meidän vahvuus, Hradecky totesi.

Keskiviikkona Huuhkajilla on edessään yksi lähihistorian suurimmista otteluista. Voitto Walesista toisi lohkovoiton Kansojen liigan B-tasolla ja nousun A-tasolle. Samalla helpottuisi tie seuraaviin arvokisoihin.

Suomi kohtaa keskiviikkona Walesin jalkapallon Kansojen liigan ottelussa Cardiffissa. Suora lähetystä ottelusta voi kuunnella Yle Puheessa kello 21.30 alkaen.

Lue myös: