Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

HIFK on toimittanut kahdetkin paperit lisenssikomitealle – "Rahoituksen hankinta etenee koko ajan"

HIFK hakee lisenssiä Veikkausliigaan varmuuden vuoksi kahdella eri tavalla.

Veikkausliiga
HIFK:n Sakari Mattila (oik) ja Hannu Patronen jalkapallon Veikkausliigan ottelussa HIFK vs KUPS Helsingissä.
HIFK oli päättyneellä kaudella Veikkausliigan kahdeksas.Matti Raivio / AOP

Jalkapallon Veikkausliigan lisenssien hakuaika päättyi maanantaina. Silloin tarvittavat paperit oli toimitettava liigalisenssikomitealle.

Viime päivinä esillä ollut HIFK on jättänyt lisenssihakemuksen. HIFK on halunnut päästä eroon kiinalaisesta pääomistajastaan Lucas Chang Jinistä. Seura on hankkinut taakseen sijoittajia, joiden avulla tämä onnistuisi.

– HIFK on toimittanut paperit – itse asiassa kahdetkin. Olemme toimittaneet paperit normaalimenettelyllä, eli osakeyhtiö hakee lisenssiä yhdessä yhdistyksen kanssa. Sen lisäksi kaiken varalta olemme toimittaneet paperit siten, että rekisteröity yhdistys olisi lisenssinhaltija ja kilpailutoimintaa pyörittävä taho, HIFK Fotboll AB:n toimitusjohtaja Christoffer Perret kertoi Yle Urheilulle.

HIFK on kertonut pyrkivänsä hankkimaan 20 sijoittajaa, jotka kukin toisivat seuraan 20 000 euroa. Sunnuntain Perret kertoi Yle Urheilulle, että sijoittajia oli koossa jo riittävä määrä.

– Rahoituksen hankinta etenee koko ajan. Tarkoitus on kerätä rahoitushalukkaita ja niitä ilmestyy koko ajan lisää. Voidaan mennä ylikin alkuperäisen pyynnön, Perret sanoo nyt.

Perretin mukaan molemmille osapuolille on tullut selväksi, että kiinalaisomistajan kanssa ei ole yhteistä jatkoa. Tällä viikolla asioihin pitäisi tulla lisää selvyyttä.

– Lähinnä neuvotellaan siitä, millaisella ystävyyssuhteella ja diilillä erotaan vai onko vain niin, että menemme eri teit, Perret kertoo.

– Nyt pitää selvittää, perustetaanko uusi yhtiö vai jatketaanko samalla vanhalla. Jos joudumme ääritielle, joudumme ottamaan vastataksemme kaikki velat ja vastuut mitä osakeyhtiöllä on. Siihenkin löytyy rahoitus. Voimme jatkaa myös omillamme, jolloin omistaja jää omistamaan osakkeita yhtiössä, jolla ei ole sarjapaikkaa, Perret selvitti.

Lue myös:

HIFK saamassa kasaan sijoittajien ryhmän, jolla kiinalaisomistajasta päästäisiin eroon – "Nyt neuvotellaan enää siitä, millaisella sopimuksella jatketaan eri teillä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat