Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Kärppien joukkueessa koronatartunta, Lukko teki hukkareissun Ouluun – "Tässäkään tapauksessa ei ole olemassa mitään selitystä"

Tiistai-illan ohjelmassa ollut Kärpät–Lukko -peli on peruttu viime tipassa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Kärpät
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Syynä ottelusiirrolle on se, että Kärppien Liiga-joukkueen jäsenellä on todettu tänään pikatestissä koronavirustartunta.

Illan ottelu siirretään varotoimenpiteenä. PCR-testin tulos selviää myöhemmin. Liiga ja Kärpät tiedottavat mahdollisista jatkotoimenpiteistä lopullisen testituloksen varmistuttua.

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo Yle Urheilulle, että vasta keskiviikkona tiedetään enemmän asiasta sekä siitä, ovatko esimerkiksi viime lauantaina Oulussa Kärppiä vastaan pelanneet HIFK:n pelaajat altistuneet koronatartunnalle.

– Oma käsitykseni on, etteivät (HIFK:n pelaajat) ole altistuneet, mutta kuunnellaan nyt vielä lääkäreitä.

Tartunta ei tämän hetken tiedon perusteella vaikuta Lukon liigajoukkueen toimintaan. Kärpille sen sijaan on näillä näkymin tulossa toistamiseen karanteenia. Lokakuussa todettiin Kärppä-leirissä kolme covid-19-tartuntaa.

– Tietysti tilanne turhauttaa. Uskon, että pelaajat ja muut tekevät parhaansa, mutta eihän tälle voi oikein mitään. Olemme pyrkineet olemaan huolellisia. Matkustamista on tarkoin mietitty ja sen jälkeistä tekemistäkin. Pitää yrittää analysoida tätä. Tässäkään tapauksessa ei ole olemassa mitään selitystä. Normaalia flunssaa tuntuu olevan, mistä nämä sitten lähtevät, Virkkunen pohtii.

Virkkunen muistuttaa, että koronavirusta on todettu myös muiden maiden jääkiekkosarjoissa, ihan kaikkialla Euroopassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat