Hyppää sisältöön

Lentopalloliigan hurmurille vasta toinen erätappio alkukaudesta – valmentaja ja asiantuntija paljastavat Savo Volleyn ylivertaisuuden menestyspalaset

Savo Volleyn viimeisen päälle rasvattu kone ei hyydy miesten Lentopalloliigassa. Tiikerit venyi kotiyleisön edessä erävoittoon, mutta takkiin tuli ottelussa erin 1-3.

Savo Volley juhlii vieraspelissä Kokkolassa. Kuva: Savo Volley

Kokkolan Tiikerit oli hävinnyt pelaamistaan seitsemästä edellispelistä vain yhden, mutta hyvävireinen kotijoukkue ei silti pystynyt laittamaan kunnolla kapuloita Timo Tolvasen valmentamalle, tulikuumalle Savo Volleylle.

Savo Volleyn tiistainen voitto kirjattiin eränumeroin 25–22, 25–13, 23–25 ja 25–9. Voittajien tehokkaimmat ollvat Antti Siltala (23/+15), Lelu Ojansivu (18/+11) ja Malachi Murch (13/+11).Savolaisilla on nyt kasassa yhdeksästä liigapelistä yhtä monta voittoa ja hävittyjä eriä niissä vain kaksi!

– Tulokset ovat olleet hyviä. Silti pitää nähdä niiden taaksekin. Haasteellisia pelejä on ollut, vaikka ne ovatkin kääntyneet meille.

– Tietyllä tapaa hyvä ja rento meininki, jolla tehdään asioita sekä sopiva itseluottamus, joilla pahatkin tilanteet on käännetty erien sisällä voitoiksi. Joukkue uskoo myös uusiin valmentajiinsa ja tekeminen on koko ajan yhtenäistä, vastuuvalmentaja Tolvanen listaa Savo Volleyn alkukauden menestysreseptin.

Uusi valmentaja on tuonut luonnollisesti torjuntaan ja hyökkäyspelaamiseen uusia vivahteita.

– Peluuttaminen on tietysti yksi iso asia. Olemme jonkun verran uskaltaneet kierrättää porukkaa. ja se on pitänyt homman virkeänä erien sisällä ja myös harjoituksissa, josta se tekeminen sitten tarttuu monesti pelikentällekin.

Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivala näkee, että Savo Volley on ennen muuta erinomaisesti kasattu joukkue, jossa Antti Siltala, Lelu Ojansivu ja passari Petteri Penttinen edustavat kokemusta, ja nuoruutta taas etunenässä Severi Savosalmi, Fedor Ivanov ja libero Niklas Breilin.

– Isossa roolissa on valmennuksen parivaljakko Timo Tolvanen ja sitten myös Pekka Seppänen. Heillä on yhteistyötä jo monen vuoden ajalta. Tämä näkyy pelinjohdossa. Peluutuksessa annetaan vastuuta koko joukkueelle, ja se jos jokin on tärkeää pitkässä juoksussa. Savo Volleyn seuraorganisaatiossa on myös ennakkoluulotonta tekemistä ja hyvä pöhinä päällä, kehuu Hoivala.