Hyppää sisältöön

Suomi ei lähde painin MM-turnauksen korvaavaan maailmancupiin Serbiaan – "Kyllähän se vähän rassaa"

Suomen edustuspainijoille on vahva suositus siihen, että he osallistuisivat loppuvuoden kotimaisiin molskimelskeisiin.

Painin päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela. Kuva: AOP

Suomi ei osallistu painin joulukuiseen maailmancup-tapahtumaan Serbian Belgradissa. Kisat on tarkoitus järjestää Belgradissa aiemmin kalenterissa olleiden MM-kisojen asemesta 12.–20. joulukuuta.

– Päätimme maailmassa yhä monin paikoin vallitsevan ankaran koronapandemian takia olla riskeeraamatta painijoittemme terveyttä, ja siksi emme ole mukana Serbian maailmancup-kisassa, Painiliiton toiminnanjohtaja Pertti Vehviläinen sanoo.

Sitä vastoin Suomessa painitaan. Meneillään olevan marraskuun aikana painijat kisaavat Tampereella. Joulukuussa painitaan perinteinen Arvo Haavisto -turnaus Ilmajoella.

– Kyllähän se vähän rassaa, että painijamme eivät pääse kansainvälisen tason mittaukseen, mutta onhan sitä koronaa kuunneltava, painin päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela kertoo.

Hän kertoo, että suomalaiset edustuspainijat testattiin syksyisen Liettuan-leirin jälkeen eikä koronaa tai mitään muutakaan kiusaa kärkipään suomalaispainijoilla nyt ole.

– Edustuspainijoillemme onkin nyt vahva suositus siihen, että he osallistuisivat loppuvuoden kotimaisiin molskimelskeisiin, Yli-Hannuksela päättää.

Koronaviruspandemia esti MM-painit

Kansainvälinen painiliitto perui lajin MM-kisat viime viikolla koronaviruspandemian takia. Rankingin kymmenestä kärkimaasta MM-kisoihin olisi pitänyt osallistua ainakin kahdeksan. Koronapandemia kuitenkin estää niin monen maan osanoton, ettei Belgradin kisoille jäänyt MM-arvoa.

MM-kisojen peruuntuminen oli kitkerä pettymys Suomen huippupainijoihin kuuluvalle Elias Kuosmaselle.

– Valmistauduin täysillä kisoihin ja löin jo happoja koneeseen, että olisin päässyt MM-kisakuntoon. Toisaalta olen tietysti tiennyt, että kisat voitaisiin perua minä hetkenä hyvänsä, Kuosmanen kertoi viime viikolla Yle Urheilulle.

Lue myös:

.
.