Suora

  • StarCraft 2: talviturnaus
  • Rytmisen EM, neliottelu B- ja A-ryhmät
  • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 1. kierros
  • Urheilustudio 29.11.
  • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 2. kierros
  • Urheiluruutu
  • Urheilustudio 29.11.
  • Neliottelu
  • Suomen vahvimman miehen raju tarina: Mika Törrö vaihtoi huumeet, viinan ja vankilan puntteihin - nyt äiti voi nukkua yönsä rauhassa
  • Urheiluruutu

Suomi ei lähde painin MM-turnauksen korvaavaan maailmancupiin Serbiaan – "Kyllähän se vähän rassaa"

Suomen edustuspainijoille on vahva suositus siihen, että he osallistuisivat loppuvuoden kotimaisiin molskimelskeisiin.

paini
Marko Yli-Hannuksela
Painin päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela.AOP

Suomi ei osallistu painin joulukuiseen maailmancup-tapahtumaan Serbian Belgradissa. Kisat on tarkoitus järjestää Belgradissa aiemmin kalenterissa olleiden MM-kisojen asemesta 12.–20. joulukuuta.

– Päätimme maailmassa yhä monin paikoin vallitsevan ankaran koronapandemian takia olla riskeeraamatta painijoittemme terveyttä, ja siksi emme ole mukana Serbian maailmancup-kisassa, Painiliiton toiminnanjohtaja Pertti Vehviläinen sanoo.

Sitä vastoin Suomessa painitaan. Meneillään olevan marraskuun aikana painijat kisaavat Tampereella. Joulukuussa painitaan perinteinen Arvo Haavisto -turnaus Ilmajoella.

– Kyllähän se vähän rassaa, että painijamme eivät pääse kansainvälisen tason mittaukseen, mutta onhan sitä koronaa kuunneltava, painin päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela kertoo.

Hän kertoo, että suomalaiset edustuspainijat testattiin syksyisen Liettuan-leirin jälkeen eikä koronaa tai mitään muutakaan kiusaa kärkipään suomalaispainijoilla nyt ole.

– Edustuspainijoillemme onkin nyt vahva suositus siihen, että he osallistuisivat loppuvuoden kotimaisiin molskimelskeisiin, Yli-Hannuksela päättää.

Koronaviruspandemia esti MM-painit

Kansainvälinen painiliitto perui lajin MM-kisat viime viikolla koronaviruspandemian takia. Rankingin kymmenestä kärkimaasta MM-kisoihin olisi pitänyt osallistua ainakin kahdeksan. Koronapandemia kuitenkin estää niin monen maan osanoton, ettei Belgradin kisoille jäänyt MM-arvoa.

MM-kisojen peruuntuminen oli kitkerä pettymys Suomen huippupainijoihin kuuluvalle Elias Kuosmaselle.

– Valmistauduin täysillä kisoihin ja löin jo happoja koneeseen, että olisin päässyt MM-kisakuntoon. Toisaalta olen tietysti tiennyt, että kisat voitaisiin perua minä hetkenä hyvänsä, Kuosmanen kertoi viime viikolla Yle Urheilulle.

Lue myös:

MM-painien järjestäminen kävi mahdottomaksi – pettynyt Elias Kuosmanen oli jo lyönyt happoja koneeseen

Painin entinen päävalmentaja tarttuu liiton ohjaksiin – Pasi Sarkkinen luottaa lajin tulevaisuuteen ja olympiamitaliin

"Jos näihin asioihin ei saada muutosta, meidän on turha haaveilla yksilölajien olympiamitaleista" – Rami Hietaniemi on huippumenestynyt, mutta urheilu-uralta ei jäänyt mitään säästöön

Painin MM-kisat peruuntuivat – koronapandemia vesitti suunnitelmat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat