Lukas Hradecky tiesi heti punaisen kortin jälkeen, että luvassa on kiireinen ilta – tähtimaalivahti turhautuneena V Sportille: "Koitui koko pelin kohtaloksi"

Suomen kannalta harmillisesti punaisella kortilla alkanut ottelu päättyi Walesin 3–1-voittoon.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Hradecky
Lukas Hradecky ei ehtinyt Harry Wilsonin laukauksen väliin avauspuoliajalla noin puolen tunnin kohdalla.Getty Images

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jäi Walesin jalkoihin maalein 3–1 (1–0) Cardiffissa. Wales nappasi samalla Kansojen liigan B-liigassa lohkovoiton.

Huuhkajat joutui kamppailemaan ottelun vajaamiehisenä 12. minuutista lähtien. Puolustaja Jere Uronen passitettiin suihkuun revittyään läpiajoon pyrkineen Harry Wilsonin kumoon alimpana pelaajana.

– Turhauttavaa totta kai. Koitui koko pelin kohtaloksi. En ole telkkarista nähnyt vielä tilannetta. Aika vaikeaa siitä oli nousta, pohti Suomen maalivahti Lukas Hradecky V Sportin haastattelussa.

– Lohkon paras voitti meidät kotikentällään yhden miehen ylivoimalla, eikä edes selvästi. Olen ylpeä jätkistä.

Hradecky venyi Suomen maalilla huipputorjuntoihin, mutta joutui keräämään pallon takaansa kerran avausjaksolla ja kahdesti toisella puoliajalla. Walesin maaleista vastasivat Harry Wilson, Daniel James ja Kieffer Moore.

– Heti tiesin, kun vajaalla mentiin, että tilanteita tulee. Jätkät puolustivat sen minkä pystyivät. Oli onnenkantamoinen se ensimmäinenkin maali, (Gareth) Balelta tuli toki hyvä syöttö linjan taakse.

Teemu Pukki
Suomen ainoan maalin iskenyt Teemu Pukki oli vähällä osua myös toistamiseen, mutta laukoi tolppaan.Getty Images

Hradecky arvioi, että Suomi pystyi osoittamaan vaarallisuutensa toisella puoliajalla ja pitämään myös Walesin varpaillaan. Siinä vaiheessa kotijoukkue oli kuitenkin ehtinyt jo 2–0-johtoon.

– Toinen maali tuli vähän huonoon aikaan toisen puoliajan alkuun, se rikkoi vähän uskoa. Mutta siitä tultiin takaisin, ajoitettiin tilanteita. Teimme tästä pelin, ja Walesille tuli pieni ruskea viiva housuihin toisella puoliajalla, Hradecky letkautti.

Suomen 1–2-kavennusmaalin viimeisteli Teemu Pukki 63. minuutilla Robin Lodin nappisyötöstä. Ottelun lopussa hän laukoi tolppaan.

– Teemun tolppa ja muutama muukin hienosti pelattu tilanne oli siinä. Hieno vuosi 2020, sääli, että päättyi näin. Tehtiin mikä pystyttiin. En malta odottaa vuotta 2021, Hradecky sanoi.

Kanerva: "Pelin luonne muuttui"

Myös Suomen päävalmentaja Markku Kanerva harmitteli Urosen punaista korttia V Sportin haastattelussa. Se teki Suomen tilanteesta haastavan jo ennalta hyvää vastustajaa vastaan vieraskentällä.

– Painitilannehan se oli. Sitä kautta annettiin ylimääräinen tasoitus Walesille. Pelin luonnehan muuttui. Kokonaisuudessaan olen ylpeä joukkueesta ja miten vajaalla taisteltiin.

Kanerva kehui erityisesti pelaajiensa taistelutahtoa, jonka hän uskoo kantavan hyviin tuloksiin jatkossa.

– Kuulostaa hassulta, mutta saatiin kuitenkin enemmän maalipaikkoja luotua ja tehtyä maali, verrattuna siihen kotipeliin, Kanerva arvioi, viitaten syyskuussa pelattuun kotipeliin Walesia vastaan.

Päivitetty kello 0.16: Täydennetty juttua Markku Kanervan kommenteilla.

Lue myös:

Wales hyödynsi Huuhkajien ulosajon ja marssi lohkovoittoon Kansojen liigassa – Teemu Pukin kavennus jäi laihaksi lohduksi

Walesin hyökkääjäjätti lopetti Huuhkajien pyristelyn: lohkovoitto karkasi Suomelta – näin Kansojen liigan ratkaisuottelu eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat