Huuhkajien Kansojen liiga päättyi kirpaisevaan tappioon – "Ehkä nyt oli liian varhaista mennä A-liigaan"

Vajaamiehisen Huuhkajien taistelu kävi liian raskaaksi Cardiffin illassa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Nikolai Alho, Glen Kamara ja Daniel James kuvassa
Nikolai Alho ja Glen Kamara yrittivät pysäyttää Daniel Jamesia. Getty Images

Huuhkajien unelma noususta jalkapallon Kansojen liigan A-tasolle jäi haaveeksi, kun Wales oli Suomea vahvempi 3–1 Cardiffissa. Jere Urosen ulosajo jo 12. minuutilla vaikeutti Suomen taistelua ratkaisevasti.

– Kävi selväksi, että vuori tulisi olemaan korkea, kun Uronen sai punaisen kortin. Suomi teki sen minkä pystyi, mutta Wales pääsi kuskin paikalle, kun he saivat miesylivoiman, Yle Urheilun asiantuntija Olli Huttunen arvioi.

Urosen ulosajon jälkeen Suomi joutui muuttamaan lennosta pelisuunnitelmaansa.

Teemu Pukki jäi yksin kärkeen, ja Suomi menetti hyökkäysvoimaansa. Robin Lod oli kuitenkin pelaaja, joka toi meille valonpilkahduksia. Lod tarjoili useamman erinomaisen syötön Pukille, Huttunen kertasi.

– Toisella puoliajalla Suomi kykeni jo paremmin haastamaan Walesia. Suomi ei luovuttanut turkkiaan helpolla, vaan joukkue taisteli loppuun saakka, mutta ylivoima oli tällä kertaa liikaa, Huttunen mietti.

Lukas Hradecky kuvassa
Lukas Hradeckylla oli kova ilta Huuhkajien maalilla. Getty Images

"Lukas Hradecky mies paikallaan"

Pukki onnistui tekemään 63. minuutilla Suomen kavennusmaalin.

– Pukilla oli hyviä laukauksia, joista yksi osui jopa tolppaan. Suomella oli maalipaikkoja, vaikka jouduttiin pelaamaan alivoimalla. Toisaalta myös Walesilla oli paikkoja, mutta Lukas Hradecky oli mies paikallaan Huuhkajien maalilla, Huttunen kehui.

Vaikka keskiviikkoilta Cardiffissa oli pettymys, niin Huuhkajien syksy jäi plussan puolelle.

– Lohkovoitto oli iso haaveemme, mutta sitä ei nyt tullut. Mutta Suomen maajoukkue on mennyt huimasti eteenpäin ja ottanut isoja päänahkoja. Yleisön odotukset nousevat, kun menestystä tulee. Ehkä vielä nyt oli liian varhaista mennä A-liigaan saakka, mutta sekin voi olla edessä tulevina vuosina, Huttunen arvioi.

Ensi kesänä Huuhkajia odottavat historialliset EM-kisat.

– Rakennamme tulevaisuutta ja etenemme kohti ensimmäisiä EM-kisoja, joissa Suomikin on mukana. Koko joukkue sai arvokasta kokemusta ja valmennus oppia sekä tietoja pelaajista. Kansojen liiga on ollut sillä tavalla menestyksekästä, Huttunen summasi.

Lue myös:

Wales hyödynsi Huuhkajien ulosajon ja marssi lohkovoittoon Kansojen liigassa – Teemu Pukin kavennus jäi laihaksi lohduksi

Markku Kanervan pelisuunnitelma päätyi Walesissa romukoppaan heti kättelyssä – Huuhkajien vastaus vaikeaan tilanteeseen sai päävalmentajan ylpeäksi

Kommentti: Huuhkajien haave jättipotista kaatui punaiseen korttiin – syksystä jäi silti käteen konkreettinen etu seuraaviin MM-karsintoihin

Lukas Hradecky tiesi heti punaisen kortin jälkeen, että luvassa on kiireinen ilta – tähtimaalivahti turhautuneena V Sportille: "Koitui koko pelin kohtaloksi"

Walesin supertähdiltä kehuja Huuhkajille – "Vaikka he joutuivat pelaamaan kymmenellä miehellä, he pelasivat silti samaa jalkapalloa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat