Paavo Nurmen kisat kaksipäiväisiksi – "suomalaisella yleisurheilulla menee niin hyvin"

Paavo Nurmen kisojen lajikirjo kasvaa ensi kesänä 20–22 lajiin.

yleisurheilu
Nadine Visser oli naisten pika-aitojen ykkönen Paavo Nurmen kisoissa. Annimari Korte oli parhaana suomalaisena neljäs.
Nadine Visser oli naisten pika-aitojen ykkönen viime kesän Paavo Nurmen kisoissa. Annimari Korte oli parhaana suomalaisena neljäs.Jaakko Stenroos / AOP

Yleisurheilun Paavo Nurmen kisat laajenevat ensi kesänä kaksipäiväiseksi. Lajikirjon on tarkoitus kasvaa viime kesän 12 lajista noin 20–22 lajiin. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailussa mukana olevien suomalaisten urheilijoiden yhteismäärä nousee noin sadasta 120–150 väliin.

Turun Kultaisen liigan osakilpailu järjestetään 7.–8. kesäkuuta.

– Keskeinen urheilullinen syy järjestää kaksipäiväinen tapahtuma on se, että suomalaisella yleisurheilulla menee niin hyvin. Kotimaisten kansainvälisen tason urheilijoiden lajikirjo kattaa jo liki kaikki yleisurheilulajit. Me haluamme tarjota mahdollisimman monelle suomalaiselle yleisurheilijalle tilaisuuden osallistua lajinsa kotimaan kansainväliseen ykköstapahtumaan, PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen selvitti tiedotteessa.

Taloudellisesti kaksipäiväiseen kilpailuun siirtyminen on Salosen mukaan perusteltua juuri nyt, kun koronarajoitukset todennäköisesti jatkuvat.

– En usko, että koronan suhteen kilpailuiden järjestelyissä palataan normaaliin vielä ensi kesänä. Meidän on varauduttava siihen, että turvanäkökulmien takia katsomoita ei voi täyttää täysiksi, Salonen sanoo.

Se, kuinka korkeat ranking-pisteet Paavo Nurmen kisoista on tarjolla, tarkentuu Salosen mukaan myöhemmin.

– Kaikki lajit ovat kansainvälisiä, eli niihin haetaan ulkomaisia urheilijoita, joita tulee olemaan yhteensä satakunta. Joka tapauksessa pisteet ovat korkeimpia mitä ensi kesän kilpailussa voi Suomessa saada. Se on myös avoinna, tuleeko kilpailussa olemaan viisi lajia, joista Timanttiliigan tasoiset ranking-pisteet. Asia ratkeaa talven kuluessa.

Lue myös:

Yleisurheilun EM-kisat 2024 Roomassa – kuulaa työnnetään Colosseumilla

Keihäänheittäjä Heidi Nokelainen vaihtaa valmentajaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat