Hyppää sisältöön

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Ranskan pääsarjassa esiintynyt Nico Rönnberg taustoitti kovaa päätöstään: "Puhelimessa poika ihmetteli, missä iskä on ja pyysi tulemaan kotiin"

Nico Rönnbergin perheeseen odotetaan ensi vuonna perheenlisäystä.

Nico Rönnberg on käsipallomaajoukkueen ykköstähti. Kuva: EPA

Käsipalloilija Nico Rönnberg teki todella kovan päätöksen, kun hän palasi kesken kauden Ranskasta takaisin Suomeen. Ranskalainen Ivry Handballi tiedotti keskiviikkona, (siirryt toiseen palveluun) että pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä suomalaisen tähtipelaajan kanssa.

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Ranskan kovatasoisessa pääsarjassa esiintyneelle Rönnbergille päätös oli vaikea mutta lopulta selvä. Päätöksellä ei ollut mitään tekemistä käsipallon kanssa.

– Tulin kotiin eilisiltana. Nyt tuntuu kyllä todella hyvältä, kun saa olla oman pojan kanssa kotona omakotitalossa. En ole saanut olla oman perheen ja pojan kanssa 2–3 kuukauteen ollenkaan yhtä viikonloppua lukuun ottamatta. Kävin tässä välissä vain yhden nopean viikonlopun kotona, Rönnberg kertoi Yle Sportenille.

Toisessa maassa asuminen ilman perhettä ei luonnistunut Rönnbergiltä. 28-vuotias Rönnberg ehti pelata Ranskan pääsarjassa vain kaksi ottelua.

– Kyllä tämä on ollut raskasta. En pystynyt olemaan yksin Pariisissa ilman perhettä. Puhelimessa poika ihmetteli, missä iskä on ja pyysi tulemaan kotiin, Rönnberg taustoitti.

Rönnbergin mukaan päätös oli iso, mutta täysin selvä.

– Vaimo on vielä raskaana. Toinen lapsi tulee helmi-maaliskuussa, jos kaikki menee hyvin.

Vielä syyskuussa Rönnberg kertoi Yle Urheilulle, että suomalaistähden vaimo ja poika ovat muuttamassa Ranskaan, mutta maan hankala koronatilanne vesitti suunnitelmat.

– Ranskassa uusi korona-aalto löi aika lujaa. Siellä on täysi eristys päällä joulukuuhun saakka. Ranskassa koronapandemia on ollut todella kova ja vakava. Perhe ja läheiset eivät päässeet tämän takia Ranskaan, Rönnberg sanoi.

Ivry Handball ymmärsi, että Rönnberg potee kovaa koti-ikävää.

– Olen todella kiitollinen, että seura ymmärsi tilanteeni. Päätöksellä ei ollut mitään tekemistä käsipallon kanssa. Totta kai harmittaa, mutta kun katsoo omaa poikaansa, niin tietää, että teki oikean päätöksen.

"Kyselyjä on jo tullut"

Rönnbergillä on varmasti ottajia Suomen käsipallon miesten SM-liigassa. Ennen siirtoa Ranskaan hän pelasi Cocksissa, mutta hän on edustanut kotimaassa muitakin seuroja.

– Toivottavasti seuroilta löytyy kiinnostusta, muuten olen tehnyt jotain väärin. En ole vielä tehnyt mitään päätöksiä. Tässä on nyt edessä karanteeni ja koronatestit. Tässä menee vähän aikaa tätä kotiinpaluuta sulatellessa. Päätös syntyy varmasti paremmin, kun arki saadaan ensin rullaamaan. Luultavasti loppukausi pelataan Suomessa.

Rönnberg myönsi, että seurat ovat jo olleet häneen yhteydessä, vaikka hän ei ole ollut maassa vielä edes kokonaista vuorokautta.

– Kyselyjä on jo tullut, mutta ei vielä niiltä, joilta ehkä sitä odotin. Katsotaan nyt nämä ensimmäiset päivät ihan rauhassa. Karanteenin jälkeen katsotaan, mitä seuraavaksi tehdään. Ei tässä mitään paniikkia ole.

Suomen käsipallon ykkösmies ei ole suuntaamassa ulkomaille tällä kaudella, vaikka ottajia olisikin.

– Ei tässä ole mitään järkeä lähteä taas ulkomaille pelaamaan tammikuussa, kun vaimo on täällä kotona raskaana. Jos kaikki menee hyvin, niin meillä on kaksi lasta ensi kesänä. Katsotaan sitten, mikä tilanne on meillä ja maailmalla, Rönnberg päätti.

Rönnbergiä haastatteli Ann-Christine Karhu.

Lue myös: