Pesäpallon Superpesis palauttaa karsintasarjat, joukkuemäärä kasvoi koronakesänä

Karsintasarjoissa pelaavat miesten ja naisten Superpesiksen runkosarjan neljä heikointa joukkuetta ja Ykköspesisten runkosarjan neljä parasta joukkuetta.

pesäpallo
Pesäpallon kuvituskuva
Tomi Hänninen

Pesäpallon pääsarjaan eli Superpesikseen voi ensi kesänä nousta karsintasarjan kautta. Karsintasarjat pelataan loppukesällä 2021 naisten ja miesten Superpesiksessä. Edellisen kerran karsintasarja oli käytössä miehillä vuonna 2007.

Karsintasarjoissa pelaavat miesten ja naisten Superpesiksen runkosarjan neljä heikointa joukkuetta ja Ykköspesisten runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Kolmelle parhaalle on tarjolla paikka Superpesikseen kaudelle 2022.

Koronakesänä yksikään ylimmän sarjatason joukkue ei pudonnut, joten miesten Superpesiksessä on ensi kesänä 15 joukkuetta ja naisten Superpesiksessä 13 joukkuetta. Määrä on isompi kuin mitä sarjoihin oli alun perin suunniteltu.

Miesten Ykköspesiksessä Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueen luopuminen pudottaa ensi kauden joukkuemäärän 12:een, mutta naisten Ykköspesiksessä pelaa kahdessa lohkossa yhteensä 17 joukkuetta.

Lue myös:

Pesäpallo otti sata vuotta sitten syntyaskelia

Suomalainen huippuseura lisäsi pelaajasopimukseen pykälän sosiaalisen median päivittämisestä – somessa aktiiviset pelaajat saavat lisää rahaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat