1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Muu palloilu

Australiassa korona-ajan yleisöennätys – lähes 50 000 otti riskin rugbypelissä

Koronatilanne on pysynyt Australiassa hallinnassa jo pitkään.

New South Wales ja Queensland kamppailivat rugbyn State of Origin -otteluissa. Kuva: Getty Images

Lähes 50 000 katsojaa seurasi keskiviikkona Brisbanessa pelattua rugbyn State of Origin -ottelua. Virallinen katsojamäärä 49 155 on englantilaisen The Guardianin mukaan korona-ajan maailmanennätys.

Laji markkinoi itseään "maailman mahtavimmaksi peliksi", ja nyt se sai hokeman perusteeksi lukeman, jota tällä hetkellä kadehditaan missä tahansa urheilutapahtumassa.

Keskiviikon ottelu oli New South Walesin ja Queenslandin osavaltioiden paras kolmesta -järjestelmällä pelattavan ottelusarjan kolmas ja ratkaiseva ottelu. Queensland voitti kotistadionillaan pelin 20–14.

Ottelu oli lähes loppuunmyyty, sillä Brisbanen stadionin katsojakapasiteetti on 52 500 katsojaa.

Australian rugbyliiga aloitti koronasulun jälkeisen kilpailutoiminnan toisena suurena joukkuelajien liigana maailmassa. Vain Saksan jalkapalloliiga Bundesliiga ennätti aloittaa keväällä pelit sitä ennen.

State of Origin -ottelusarjan aiemmissa peleissä yleisömäärä oli vielä rajoitettu, mutta rajoitukset poistettiin ennen kolmatta peliä.

Australiassa on todettu yhteensä vajaat 28 000 koronatartuntaa Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan. Koronaan liittyviä kuolemantapauksia on rekisteröity 380, joten suuren maan luvut ovat verrattain hyvät.

Keskiviikon rugbypeliä edeltävän kuukauden tartuntaluku oli 380 koko Australiassa.

Lue myös:

Asiantuntijat tyrmäävät olympiajärjestäjien "ylioptimistiset" puheet yleisön saamisesta kisoihin – rokoteuutisista huolimatta myös Huuhkajien fanit joutunevat pettymään

KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach vakuuttaa, että yleisö pääsee ensi kesän olympialaisiin: "Kokoamme kaikki kuviteltavissa olevat turvatoimet"