Suora

  • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
  • Urheilustudio MM-hiihdot
  • Naisten mäkikilpailu HS 106, 2. kierros
  • Urheilustudio MM-hiihdot 25.2.
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Rovaniemi, ennakkotunnelmat
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Pääkaupunkiseudulle tiukat rajoitukset – huippu-urheilulla vapautuksia

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Muu urheilu
Jääkiekkoerotuomari, kuvituskuva
Tomi Hänninen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös tulee voimaan ensi maanantaina ja on voimassa kolme viikkoa.

Myös kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään maanantaista alkaen kolmeksi viikoksi. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona. Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä.

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Rajoitus ei koske toimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan.

Rajoitukset koskevat kuitenkin huippu-urheilun yleisötapahtumia, kuten esimerkiksi palloilulajien otteluita. Jääkiekon SM-liiga ilmoitti heti, että kaksi HIFK:n kotiottelua on siirretty myöhempään ajankohtaan. KHL:ssä pelaava Jokerit kuitenkin aikoo pelata seuraavat kotiottelunsa ilman yleisöä.

Myös koripallossa pohditaan pelaamista tyhjille katsomoille. Esimerkiksi Suomen miesten koripallomaajoukkueella on EM-karsintojen kotiottelut Espoossa 28. marraskuuta ja 30. marraskuuta. Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara vahvisti Yle Urheilulle, että mahdollisuutta pelata tyhjille katsomoille selvitetään.

Pääkaupunkiseudun kunnat ovat siirtyneet koronavirusepideian kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen. Hallitus suosittelee leviämisvaiheessa yleisötilaisuuksien kieltämistä, yksityistilaisuuksien rajaamista ja aikuisten ryhmäharrastusten keskeytystä.

Lue myös:

HIFK:n kotiotteluita joudutaan siirtämään – "Tämä tuo luonnollisesti lisähaasteita"

Jokerit pelaa kotiottelut rajoitusten aikana ilman yleisöä – "Emme lähde edes yrittämään otteluiden siirtämistä"

Koronakoordinaatioryhmä: pääkaupunkiseudun yläkouluihin maskisuositus, yleisötilaisuuksien henkilömäärä rajataan, yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta sisätiloissa keskeytetään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat