Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.
  • Naisten 10 km (v)

Susijengi pelaa EM-karsintapelit Espoossa tyhjille katsomoille – "On ihan selvää, että menetämme tässä tilanteessa rahaa"

Taloudelliset vaikutukset ovat Koripalloliitolle merkittävät.

Maajoukkuekoripallo
Susijengi, kuvituskuva
Susijengin kannattajia ei nähdä EM-karsintapeleissä Espoossa. Tomi Hänninen

Suomen miesten koripallomaajoukkue pelaa reilun viikon päästä kaksi EM-karsintaottelua Espoossa tyhjille kotikatsomoille. Koripalloliitto päätyi tekemään kivuliaan päätöksen sen jälkeen, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto kielsi perjantaina kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös tulee voimaan ensi maanantaina ja on voimassa kolme viikkoa. Susijengi kohtaa karsintakuplassa lauantaina 28.11. Georgian ja kaksi päivää myöhemmin Serbian.

Susijengin karsintapelejä voi jännittää TV2:sta ja Areenasta suorana.

– Ottelut pelataan valitettavasti tyhjille katsomoille. Valtion määräyksiä noudatetaan, ja nyt tuli selkeä kielto yleisölle, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara kertoi Yle Urheilulle.

Tammivaaran mukaan reilun viikon päästä pelattavia otteluita ei voi siirtää muualle.

– Olemme niin lähellä tapahtuman alkua, että muita mahdollisuuksia ollut, Tammivaara valotti.

Menetetyt lipputulot ovat Koripalloliitolle merkittävät.

– Kyllä tässä tilanteessa joudutaan ojentamaan kättä valtion suuntaan. Olimme jo myyneet peleihin lippuja. On ihan selvää, että rahat palautetaan ihmisille. On ihan selvää, että menetämme tässä tilanteessa rahaa. Mietitään sitten tapahtuman jälkeen, voiko valtio tukea meitä tässä tilanteessa, Tammivaara sanoi.

Lue myös:

Pääkaupunkiseudulle tiukat rajoitukset – huippu-urheilulla vapautuksia

Naisten Korisliigassa pääkaupunkiseudun joukkueilla 10 kotiottelua uusien rajoitusten aikana – näin kimurantti tilanne ratkaistaan

Petteri Koponen valmistautuu EM-karsintapeleihin huippujunioreiden kanssa – "Siinä huomaa konkreettisesti, että alkaa olla aika papparainen"

Dettmann vierittää syyn Markkasen poisjäännistä kansainväliselle liitolle: "Meillä on kattojärjestö, jonka tehtävä on auttaa meitä, mutta he eivät ole siihen pystyneet"

HIFK:n kotiotteluita joudutaan siirtämään – "Tämä tuo luonnollisesti lisähaasteita"

Jokerit pelaa kotiottelut rajoitusten aikana ilman yleisöä – "Emme lähde edes yrittämään otteluiden siirtämistä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat