Hyppää sisältöön

Koronapandemia käänsi Ogierin pään – jatkosopimus Toyotalla sai sinetin

Sebastien Ogier vahvisti jatkavansa Toyotan WRC-tallissa myös kaudella 2021.

Sebastien Ogier haluaa taistella maailmanmestaruudesta vielä ensi kaudellakin. Kuva: imago sportfotodienst

Sebastien Ogier lähti tähän kauteen ajatuksenaan päättää uransa Toyotalla. Ogier oli liittynyt osaksi tallia, kun Citoren vetäytyi rallin MM-sarjasta edelliskauden lopuksi.

Koronaviruspandemian sotkema vuosi käänsi Ogierin pään, sillä hän vahvisti perjantaina jatkavansa Toyotalla rallin MM-sarjassa kaudella 2021. Ogier oli jättänyt itselleen takaportin, sillä hän oli sopinut Toyotan kanssa mahdollisesta optiovuodesta.

Ogierin jatkosopimuksesta oli huhuiltu pidemmän aikaa, ja tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi jo syyskuussa Viron osakilpailun yhteydessä, että sopimus on käytännössä selvä.

– En halunnut tämän lyhyen kauden olla viimeinen WRC:ssä. Toyotan auto on kilpailukykyinen, joten haluan jatkaa työskentelyä tiimin kanssa ja taistella vielä yhdestä tittelistä ensi vuonna, Ogier kirjoitti Twitter-tilillään.

Ogier kertoi dirtfish.com-sivuston mukaan (siirryt toiseen palveluun), ettei hänen tarkoituksenaan ollut jatkaa uraansa enää ensi kaudella, mutta koska hän on muiden tavoin viettänyt tänä vuonna paljon aikaansa kotona, hän haluaa uransa päättyvän eri tavalla.

– Se oli yksi syy, miksi muutin mieltäni lopettamisesta. Nyt suunnitelmissani on ajaa hyvin vuonna 2021 ja toivottavasti kausi on parempi ja normaali, jotta voin tavoitella viimeistä titteliäni. Meillä on todellakin potentiaalia voittaa ralleja ja maailmanmestaruus ja se on kaikkea, mitä rallikuski haluaa.

Ogier on tällä hetkellä MM-sarjassa toisella sijalla, 14 pistettä johtavaa tallikaveriaan Elfyn Evansia perässä. Ogier voittanut urallaan kuusi perättäistä rallin maailmanmestaruutta kausina 2013–2018. Tällä kaudella hän on voittanut yhden MM-osakilpailun, Meksikon rallin.

Lue myös:

.
.