Mikaela Shiffrinin paluu maailmancupiin päättyi toiseen sijaan – Petra Vlhova laski Levin pujottelukilpailun voittoon

Shiffrin ja Vlhova ovat hallinneet naisten pujottelukilpailuja lähes neljä vuotta.

Petra Vlhova laski Levin pujottelukisan voittoon lauantaina. Kuva: AOP/ Kimmo Brandt

Alppihiihdon supertähti Mikaela Shiffrinin paluu maailmancupiin päättyi Levin pujottelukilpailun toiseen sijaan. Kisan voiton vei avauskierroksellakin nopeinta vauhtia pitänyt Slovakian Petra Vlhova 0,18 sekunnin erolla Shiffriniin. Itävallan Katharina Liensbergerg oli kolmas(+0,58).

Shiffrin ja Vlhova ovat hallinneet naisten pujottelukilpailuja lähes neljä vuotta. Edellinen kaksikon ulkopuolinen voittaja on jo uransa päättänyt ruotsalainen Frida Hansdotter, joka juhli maailmancup-kisan voittoa alkuvuodesta 2017.

Naisten maailmancupin kokonaiskilpailun viime kaudella voittanut Italian Federica Brignone laski toisella kierroksella ulos.

Shiffrin nähtiin viimeksi alppihiihdon maailmancupissa tammikuun lopulla. Yhdysvaltalainen vetäytyi maailmancupista helmikuussa sen jälkeen, kun hänen isänsä menehtyi onnettomuudessa. Kun Shiffrinin oli tarkoitus palata kilparadoille maaliskuussa, iski korona-aalto. Kauden avauskisan Söldenissä Shiffrin joutui puolestaan jättämään väliin selkävaivojen takia.

Suomalaiset eivät yltäneet toiselle kierrokselle, sillä Riikka Honkanen oli parhaana suomalaisena 43:s jääden 3,14 sekuntia kärjestä. Julia Toiviainen oli 50:s ja Kia-Emilia Hakala 52:s.

Vasta 17-vuotias Rosa Pohjolainen oli lähellä jymy-yllätystä, sillä suomalaislupauksen ensimmäiset väliajat olivat aivan kärjen tuntumassa. Pohjolainen oli lähellä toisen kierroksen paikkaa, mutta kaatui juuri ennen maalia.

Lue myös: