Katso, miten suomalaisen hiihtopariskunnan päivä meni täysin pieleen – putosivat kärkipaikoilta tylysti: “Voi olla autossa aika hiljaista”

Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen joutuivat pettymään pahasti Taivalkosken dramaattisissa sprinttifinaaleissa.

Lauri Vuorinen oli yllättää alkukauden sensaation – sitten hajosi sauva
Lauri Vuorinen oli yllättää alkukauden sensaation – sitten hajosi sauva

Hiihdon Suomen cupissa nähtiin suurta draamaa jo lauantaina Taivalkosken sprinteissä. Suurin kärsijä oli hiihtopariskunta Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen.

Molemmat johtivat sprinttifinaaleja, mutta jäivät finaaleissa lopulta kauas kärkisijoista. Alkukaudesta on hehkutettu paljon Joni Mäen kuntoa, mutta Vuorinen osoitti iskukykynsä Taivalkoskella. Hän rynnisti heti finaalin alussa kärkeen, mutta sitten Vuoriselta meni sauva poikki.

Matintalo puolestaan kaatui naisten finaalissa.

– Voi olla autossa aika hiljaista, kun lähdetään kilpailupaikalta. Todella harmittavaa. Nyt täytyy pitää vain pää kylmänä. Kaikista parasta on se, että vauhti ja kunto ovat kohdallaan. Sprintti on laji, jossa ei aina saa päivän tulosta irti, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila pohti.

– Tällaiset tapahtumat luovat sprinttiin jännitystä. Saa pidätellä hengitystä. Mutta harmittaa hiihtäjien puolesta. Toivoisi, että he saisivat aina päivän mukaisen tuloksen ja pystyisivät ottamaan kaiken irti.

Lassila hehkutti sekä Vuorisen että Matintalon vauhtia. Etenkin Matintalon kohdalle oli vielä ennen viikonloppua piirretty kysymysmerkkejä. Viime viikonlopun kaudenavaus jätti vielä runsaasti parannettavaa.

– Kainuun talvikisoissa viime viikonloppuna Johanna ei ollut lähellekään normaalimatkalla sillä tasolla, millä pystyy olemaan parhaimmillaan tai edes normaalitasollaan.. Nyt on tapahtunut todella paljon lyhyessä ajassa. Hiihto näytti nyt todella hyvältä, Lassila sanoi.

Johanna Matintalo
Katso naisten sprintin dramaattiset tapahtumat ja Johanna Matintalon kaatuminen

Joni Mäelläkin riitti draamaa. Hän kaatui välierässään ennen finaalia ja joutui sen takia urakoimaan kovasti.

– Tuntui, että itselläni painoi välierä niin paljon alussa. Ei ollut mitään asiaa päästä Laurin mukaan. Ajattelin, että kamppaillaan toisesta sijasta. Mutta Lauri tiputti lahjan samaan kohtaan, johon kaaduin. Ajattelin, että otetaan se vastaan, Mäki kertasi.

Lauri Vuorinen lähti finaaliin samanlaisella taktiikalla kuin Mäki aiemmin tänä vuonna.

– Uskon, että Lauri katsoi minun välierääni. Varmasti hänelle oli paras taktiikka lähteä kovaa finaaliin, Mäki sanoi.

Lauri Vuorinen oli todella pettynyt kilpailun jälkeen.

– Noudatin taktiikkaa. Otin alkuerän ja välierän vähän helpommin. Finaalissa kaikki peliin. Pääsisi irti laskuun, mikä kerää porukkaa. Kaikki meni siihen asti nappiin ennen kuin onnistuin tyrimään, Vuorinen sanoi.

Vuorinen sai uuden sauvan komeasti käteensä vaikeassa paikassa, mutta hapot tekivät lopullisesti tehtävänsä.

– Uusi sauva käteen. Remmi ei ollut kiinni. Joutui puristamaan kahvasta kaikin voimin. Tuollainen tapahtuma kun tulee, keskittyminen herpaantuu täysin. Paketti vain hajoaa. Hapot ryöspähtää. Ei vain pystynyt enää, Vuorinen sanoo.

Vuorinen on tähdännyt huippukuntoon ensi viikonlopun Rukan maailmancupiin, koska sen jälkeen kisaaminen on vallitsevassa koronaviruspandemiatilanteessa epävarmaa.

– On harjoiteltu hyvin jo pitkään. Olen jo aavistuksen keventänyt tähän. Olisi tarkoitus olla Rukalla hyvässä vireessä. Turha säästellä kuntoa, jos ei enää sen jälkeen hiihdetä, Vuorinen toteaa.

Lue lisää: