Hyppää sisältöön

Olympiakomitean puheenjohtajakolmikkoa kehuttiin lajiliitoissa – toivomuksia tuli heti: "Rahat lajeille ja Olympiakomitea mahdollisimman kevyeksi"

Jan Vapaavuorta kannattanut Koripalloliitto ja Susanna Rahkamoa kannattanut Taitoluisteluliitto olivat tyytyväisiä puheenjohtajakolmikkoon.

Jan Vapaavuori on Olympiakomitean uusi puhenjohtaja. Kuva: Lehtikuva

Jan Vapaavuoren leirissä oltiin luonnollisesti tyytyväisiä Olympiakomitean puheenjohtajavaalin jälkeen, mutta pettymystä ei näkynyt myöskään Susanna Rahkamon taustajoukoissa. Puheenjohtajaksi valittiin Vapaavuori ja varapuheenjohtajiksi Rahkamo sekä Sari Multala.

Koripalloliitto oli äänestyksessä Vapaavuoren takana.

– Tämä on erinomainen kolmikko. Olemme tyytyväisiä puheenjohtajan valintaan, mutta myös Rahkamo ja Multala ovat urheilun moniosaajia, Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo sanoi.

Elolla oli selvä toivomus Olympiakomitean johdolle.

– Edelleen pitää käydä keskustelua Olympiakomitean roolista ja työnjaosta lajiliittojen ja Olympiakomitean välillä. Toivon, että ollaan valmiita uudistuksiin tarvittaessa. Kiteytettynä rahat pitää saada lajeille ja Olympiakomitea mahdollisimman kevyeksi, Elo sanoi.

– Lyhyellä tähtäimellä tärkeitä asioita ovat myös koronatilanne ja urheilun edunvalvonta.

Olympiakomitean hallituksessa oli isoa vaihtuvuutta. Koripalloliiton edustaja Antti Zitting putosi hallituksesta pois.

– Kelpo hallitus, mutta kaipaisin enemmän jatkuvuutta. Uusiakin tarvitaan, mutta pitäisi olla myös kokemusta.

Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio oli myös tyytyväinen puheenjohtajakolmikkoon, vaikka oma ehdokas Susanna Rahkamo ei vaalia voittanutkaan.

– Tämä kolmikko herättää erittäin positiivisia ajatuksia. Susanna Rahkamo oli hakemassa voittoa, mutta olen oikein iloinen tästä kolmikosta. Hopeapositiolla on kultainen reunus.

Raition mukaan hallituksen uudistumisessa on hyviä puolia.

– Olen iloinen siitä, että käytiin kunnon vaali ja tuli uusia jäseniä vaihtelevasti jäsenjärjestöistä. Uskon, että tällainen diversiteetti tekee hallitustyölle hyvää.

Raitio kaipasi Olympiakomitealta tukea lajiliitoille.

– Jäsenjärjestöt kaipaavat Olympiakomitealta selkänojaa, ettei jokaisessa jäsenjärjestössä tarvitse keksiä pyörää uudestaan.

Lue myös:

Jan Vapaavuori Olympiakomitean puheenjohtajaksi