Suora

  • Monza, EK 4 - live
  • Elävä arkisto esittää
  • Monza, EK 5 - live
  • Mäkihypyn MC: Nizhni Tagil, karsinta
  • Nizhni Tagil, miesten karsinta
  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

SM-kullan napannut rytmisen voimistelun maajoukkue on vaikeuttanut ohjelmiaan – Tokio-haave elää vahvana

Suomen maajoukkue voitti odotetusti rytmisen voimistelun joukkueiden SM-kilpailut. Haave paikasta Tokion olympiakisoissa elää yhä ja sitä joukkue tavoittelee EM-kisoissa ensi kesäkuussa.

voimistelu
Rytmisen voimistelun maajoukkue SM-kisoissa 2020
Rytmisen voimistelun maajoukkue voitti SM-kultaa Espoossa.Olarin Voimistelijat / Sami Ilvonen

Suomen maajoukkue voitti rytmisen voimistelun joukkueiden SM-kilpailut Espoossa erinomaisin pistein 64,750. Joukkue on ollut koronan takia pitkään kilpailematta, mutta pystynyt harjoittelemaan tavoitteellisesti.

– Olemme treenanneet hyvin. Tänään teimme suoritukset vahvasti ja rauhassa, joukkueessa voimisteleva Inka Ora kommentoi.

Reilu vuosi sitten Bakun MM-kisojen kaksiottelussa kahdenneksitoista sijoittunut maajoukkue tavoittelee edelleen paikkaa Tokion olympiakisoihin. Seuraava merkittävä kisakoitos maajoukkueen olympiataipaleella ovat kesäkuussa Bulgariassa järjestettävät EM-kilpailut, jotka toimivat olympiakarsintana. Joukkueille on enää yksi olympiapaikka jaossa. Tokio on selkeä tavoite koronan tuomasta epävarmuudesta huolimatta.

Rytmisen maajoukkue SM-kisoissa
Maajoukkue tavoittelee kesällä paikkaa Tokion olympialaisissa.Olarin Voimistelijat / Sami Ilvonen

– Ohjelmat ovat menneet eteenpäin. Olemme pystyneet vaikeuttamaan ja nopeuttamaan niitä ja tuomaan lisää täsmällisyyttä, Ora kertoi.

– Treenaamme tavoitteellisesti kohti kevättä ja Tokio on mielessä. Joukkue on tuonut voimaa, ja jokaiseen harjoitukseen asetetut tavoitteet ovat auttaneet jaksamaan poikkeusoloissa.

Maajoukkueessa voimistelevat Elisa Liinavuori, Olivia Nissinen, Milja Närevaara, Inka Ora, Emma Rantala ja Amanda Virkkunen.

Historiallisia SM-mitaleita

Espoossa kisattiin myös naisten ja nuorten duo/trio -sarjoissa, joissa jaettiin ensimmäistä kertaa viralliset SM-mitalit. Rytmisen voimistelun kärki on kapea ja tuomalla uusi sarja SM-lajien piiriin halutaan antaa yhä useammalle voimistelijalle mahdollisuus tavoitella menestystä. SM-statuksen toivotaan myös motivoivan voimistelijoita jatkaamaan uriaan pidempään. Tähän sarjaan voidaan osallistua myös seuroista, joissa ei saada joukkuetta kasaan.

Naisten sarjassa nähtiin kuitenkin vain viisi osallistujaa. Lajipäällikkö toivoo, että tulevaisuudessa määrä olisi suurempi. Historian ensimmäisen naisten duo/triosarjan SM-kullan voitti Esvolin pari Valentina de Franchis/Iiris Mechlin.

– Naisten puolella nähtiin edustajia joukkuepuolella, joten se vaikutti varmasti osallistujamäärään duo/trioissa. Kaikki eivät ehtineet vielä mukaan näihin ensimmäisiin SM-kisoihin, ja koronakin teki osansa, rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Tast arvioi.

Nuorten sarjassa nähtiin peräti 13 osallistujaa, ja taso oli naisten sarjaa lupaavampi ja laajempi. Tulevaisuudessa duo/triosarja haluttaisiinkin nähdä vakavasti otettavana vaihtoehtona voimistelijan urapolulla.

– Tämä on hyvä vaihtoehto kaikille, mutta myös niille, jotka eivät halua jatkaa yksilöuraansa. Duot ja triot luovat monipuolisuudellaan myös hyvää pohjaa joukkuetekemiselle, Tast kertoi.

Lue lisää:

Voimistelun olympiakarsinnat siirtymässä ensi vuoteen – Euroopan voimisteluliitto ei halua olympiapaikkoja jakoon koronan varjossa

Rytmisen voimistelun maajoukkueen olympiaunelma mureni isoon virheeseen – EM-kisoissa seuraava ja ainoa mahdollisuus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat