Suora

 • StarCraft 2: talviturnaus
 • Rytmisen EM, joukkueiden 2-ottelun vanne-keilat -ohjelma
 • "Jotain on pielessä, jos on hiljaista" - viimeisen päälle hiottu kommunikaatio auttaa, kun olympiapurjehtijat Ruskola ja Wulff väsyvät toisiinsa
 • Urheilustudio 27.11.
 • Mäkihypyn MC: Ruka, karsinta, selostamaton
 • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142 karsintakilpailu
 • Alppihiihdon MC: Lech/Zürs, miesten parisuurpujottelu
 • Lech/Zürs, miesten parisuurpujottelu
 • Hiihdon maailmancup, yhdistetyn ja sprinttihiihdon kooste
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Joukkueiden 2-ottelu

Ylen asiantuntijat eivät ole huolissaan selkäongelmista kärsineestä Iivo Niskasesta – Krista Pärmäkoski poikkeuksellisen tiukassa paikassa Suomessa

Kalle Lassila ja Sami Jauhojärvi avaavat Suomen kärkihiihtäjien tilannetta kauden alussa.

hiihto
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen on aloittamassa kauttaan vasta Rukan maailmancupista.Tomi Hänninen

Lauantaina saatiin kuulla suomalaisesta hiihtomaailmasta mielenkiintoisia uutisia, kun maajoukkueen ykköstykkien Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken ongelmat tulivat julkisuuteen.

Iivo Niskanen ei kisaa sunnuntaina Taivalkosken Suomen Cupissa, koska hänen selkänsä on oireillut. Vapaan normaalimatka jää välistä varotoimenpiteenä. Tähtäimessä on ensi viikonlopun maailmancupin avaus Rukalla.

Krista Pärmäkoski puolestaan paljasti Yle Urheilun haastattelussa, että viimeinen kuukausi on ollut vaikea. Pärmäkoski on sairastellut ja ollut kolme viikkoa lepopotilaana.

Yle Urheilun hiihtoasiantuntijat Sami Jauhojärvi ja Kalle Lassila eivät ole huolissaan Iivo Niskasen tilanteesta, vaikka kauden ensimmäinen virallinen kilpailu venyykin nyt vasta Rukan maailmancupiin ensi viikolle.

Lassila ja Jauhojärvi viittaavat perusteluissaan viime viikonlopun Oloksen testikilpailuun. Siinä Niskanen oli vahvempi kuin venäläiset kilpakumppanit, kuten hallitseva maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Aleksandr Bolshunov.

– Iivo osoitti Oloksella, että on kunnossa. Hän sai siitä varmuuden, että kesä ja syksy ovat menneet suunnitellulla tasolla. Tulostaso on sillä tasolla, millä pitää olla. Nyt vain varman päälle kohti Rukan maailmancupia, Sami Jauhojärvi totesi.

– Oloksen leirillä Niskanen otatti muun muassa Bolshunovia vastaan kisaladun lisäksi treeniladulla. Iivo osoitti, että kunto on viimeisen päälle kova. Tärkein kilpailu tässä hetkessä Iivolle on myös Rukan maailmancup, Lassila sanoo.

Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski aloittaa kautensa sunnuntaina Taivalkoskella.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Pärmäkoski kisaa kuitenkin sunnuntaina Taivalkoskella. Hän kertoi, että haluaa hiihtää kovaa. Sunnuntain kilpailu ratkaisee Pärmäkosken mukaan sen, kilpaileeko hän Rukalla ensi viikonloppuna.

Normaalissa olosuhteissa Pärmäkoski on ollut ylivoimainen kansallisissa kilpailuissa. Kalle Lassila odottaa, että nykytilanteessa muut suomalaisnaiset voivat laittaa kampoihin Pärmäkoskelle.

– Kristalla oli kuormituksen kanssa vähän tekemistä jo syksyllä. Nyt viime aikoina harjoittelu ei ole mennyt sitten ihan putkeen. On ollut väsymystä ja sairastelua. Vire ei ole paras mahdollinen. Toki Kristan tausta varsinkin kansallisilla laduilla tekee hänet ennakkosuosikiksi. Mutta tilanne vaikuttaa sen verran haavoittuvaiselta, että Krista olisi nyt mahdollista voittaa, Lassila pohtii.

Lassila suuntaa katseensa etunenässä Kerttu Niskaseen. Konkarihiihtäjä oli lauantaina toinen Taivalkoskella sprintissä. Lassila oli innostunut lauantain sprintin jälkeen Niskasen kunnosta.

– Sprintti ei ole hänelle se paras matka. Toinen sija kertoi siitä, että huhut kovasta kunnosta pitivät paikkansa. Mutta nyt myös nähtiin se numerolappu rinnassa ja ladulla. Lassila hehkuttaa.

Suora lähetys Taivalkosken Suomen cupista alkaa sunnuntaina kello 9.55 naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailulla. Miesten 15 kilometrin kilpailu on luvassa kello 12.25.

Päivitetty klo 7.55. Korjattu, että Kerttu Niskanen oli toinen lauantain sprintissä.

Lue lisää:

Krista Pärmäkoski paljastaa terveysongelmat – Rukan maailmancupissa kisaaminen ei ole varmaa: "Kunto on aika lailla kysymysmerkki"

Iivo Niskasen kauden avaus venyy Rukan maailmancupiin – Suomen hiihtotähdellä selkäongelmia

Katso, miten suomalaisen hiihtopariskunnan päivä meni täysin pieleen – putosivat kärkipaikoilta tylysti: “Voi olla autossa aika hiljaista”

Uskomatonta! Suomen teinilupaus oli kärkitaistelussa Levin maailmancupissa – Kalle Palander karjui selostamossa: "Mitä täällä tapahtuu?"

Ristomatti Hakolalla terveysmurheita – odotettu huippukohtaaminen Suomen Cupissa ei toteudu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat