Suora

  • Monza, EK 4 - live
  • Monza, EK 5 - live
  • Mäkihypyn MC: Nizhni Tagil, karsinta
  • Nizhni Tagil, miesten karsinta
  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Novak Djokovic taipui ATP-finaaliturnauksen välierässä – Dominic Thiem tunnusti jännittäneensä: "Tämä oli henkinen taistelu"

ATP-finaaliturnauksen ensimmäinen välierä oli huipputasainen - Nadal ja Medvedev pelaavat yöllä toisesta loppuottelupaikasta.

tennis
thiem
Thiem tunnusti, että jännitys oli valtava erien ratkaisuhetkillä.Andy Rain / AOP

Itävallan Dominic Thiem yllätti ATP-finaaliturnauksen lähes kolmetuntisessa välierässä Serbian ykkössijoitetun Novak Djokovicin. Kolmanneksi sijoitettu Thiem paukutteli kahdessa tunnissa 54 minuutissa voittolukemat 7–5, 6–7 (10–12), 7–6 (7–5).

Sunnuntain finaalissa Thiem kohtaa yöllä pelattavan Daniil Medvedevin ja Rafael Nadalin kesken pelattavan välierän voittajan.

Yhdysvaltain avoimet voittanut Thiem hävisi toisen erän ankaran katkaisupelikamppailun Djokovicille, ja oli kolmannen erän katkaisupelissä 0–4-tappiolla.

Thiem pääsi lopussa kuudella peräkkäisellä pisteellä kahteen ottelupalloon, joista toisella hän ratkaisi kamppailun edukseen.

– Tämä oli tosiaan henkinen taistelu, Thiem totesi kamppailun jälkeen.

– Näissä otteluissa lajilegendoja vastaan on aina erityinen tunnelmansa, ja nyt jouduin todella lujille toisen erän katkaisupelissä. Yhdysvaltain avointen voiton jälkeen ajattelin pysyä rauhallisempana näissä tiukoissa peleissä, mutta tänään se oli kostautua.

Thiem, 27, tunnusti, että jännitys oli valtava erien ratkaisuhetkillä.

– Olin kireä, hermostunut ja romahtamisen parhaalla. Nyt voin vain sanoa, että olen aivan valtavan iloinen loppuottelupaikasta, Thiem jatkoi.

Serbialainen Djokovic kärsi hänelle harvinaisen katkaisupelitappion, sillä hän oli voittanut tämän vuoden tie-breakit 15-1 ennen Thiem-ottelun kolmatta erää.

Jutun otsikkoa muokattu 21.11.2020 klo 21.43.

Lue myös:

Novak Djokovic lunasti välieräpaikan ATP-finaaliturnauksessa – maailman ykkösellä mahdollisuus nousta Roger Federerin rinnalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat