Rafael Nadal pettyi, Daniil Medvedev eteni ATP-finaaliturnauksen finaaliin

Finaalissa kohtaavat listan kolmannen ja neljännen sijan pelaajat.

Daniil Medvedev tuuletti välierän voittoa Lontoossa. Kuva: EPA

Venäjän Daniil Medvedev, 24, päihitti Espanjan Rafael Nadalin, 34, miesten ATP-finaaliturnauksen kaksinpelien toisessa välierässä ja etenee sunnuntain finaaliin pelaamaan Itävallan Dominic Thiemiä vastaan.

Lontoossa myöhään lauantaina alkanut ottelu kääntyi Medvedevin voitoksi lukemin 3–6, 7–6(7–4), 6–3.

– Kaiken pitää olla kunnossa, jos haluaa voittaa Rafan. Sitä pitää olla henkisesti supervahva, onnellinen Medvedev kommentoi pelin jälkeen.

Tappio voi kirvellä Nadalia, joka muuten loistokkaalla urallaan ei kertaakaan ole voittanut kyseistä turnausta.

– Pelasin huonon ottelun, ei kyse ole mistään sen kummemmasta. Minulla oli hyvä mahdollisuus edetä finaaliin, mutta hukkasin sen, Nadal totesi.

Finaalista putosivat ATP-listan ykkös- ja kakkospaikan pitäjät, sillä aiemmin lauantaina välieräottelunsa Thiemiä vastaan hävisi Serbian ykkössijalainen Novak Djokovic.

Thiem paukutteli kahdessa tunnissa 54 minuutissa voittolukemat 7–5, 6–7(10–12), 7–6(7–5). Yhdysvaltain avoimet voittanut Thiem hävisi toisen erän ankaran katkaisupelikamppailun Djokovicille ja oli kolmannen erän katkaisupelissä 0–4-tappiolla.

Thiem pääsi lopussa kuudella peräkkäisellä pisteellä kahteen ottelupalloon, joista toisella hän ratkaisi kamppailun edukseen.

Kärkikaksikon karsiuduttua sunnuntain finaalissa kohtaavat ATP-listan seuraavia sijoja pitävät tennistähdet. Thiem pitää kolmatta paikkaa ja Medvedev neljättä.

Lue myös: