Kerttu Niskanen jätti muut kauas taakseen – Krista Pärmäkoski taipui jopa puolella minuutilla ja on yhä epävarma lähdöstään Rukalle

Hiihdon Suomen cupin naisten kymppi päättyi Kerttu Niskasen juhliin Taivalkoskella.

Kerttu Niskanen oli ykkönen Taivalkoskella. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen oli vahvin hiihdon Suomen cupin naisten 10 km:n matkalla Taivalkoskella. Vapaalla hiihtotavalla käyty kilpailu kulki Niskasen komennossa alusta loppuun saakka.

Toiseksi sijoittunut Visa Ski Team Kemin Riitta-Liisa Roponen taipui 26,3 sekunnilla Niskaselle. Kautensa avannut Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski joutui taipumaan kolmanneksi. Pärmäkoski jäi 29,1 sekuntia päivän voittajasta Niskasesta.

– Silloin kun saa Kristan (Pärmäkoski) päänahan, niin täytyy tuulettaa. Keli oli todella nopea, siis minun säärilleni myrkkyä. Lähdin pelonsekaisin tunnelmin liikkeelle ja yritin saada tasaisen kovan vedon, Niskanen kertoi.

– En saanut annettua ladulle vielä kaikkeani. Mutta olen mielestäni ihan hyvässä kunnossa, odotellaan parempia kelejä, olen ihan luottavaisena, Niskanen jatkoi.

Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo sivakoi neljänneksi ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen viidennelle sijalle.

Pärmäkoski: Oloksen maastoissa olisi tullut karua jälkeä

Pärmäkoski starttasi epävarmoissa tunnelmissa, koska on sairastellut eikä ole vielä parhaassa vireessään. Pärmäkoski oli pettynyt päiväänsä.

– Latuprofiili oli sellainen, että ero jäi noinkin pieneksi. Pelasti minulle sijoituksia. Jos nousuosuus olisi pidempi, esimerkiksi Oloksen maastoissa olisi tullut karua jälkeä, Pärmäkoski kuvaili esitystään.

Pärmäkoski ei ole vielä lainkaan varma osallistumisestaan viikon kuluttua Rukalla hiihdettäviin maailmancupin avaustaistoihin.

– Ei ollut missään nimessä sellaista rentoa hiihtoa kuin minulla on ollut aiemmin kauden avauskisoissani. Pitää miettiä, mitä teen Rukan suhteen. Toisaalta tilanne voi muuttua viikossa nopeastikin, Pärmäkoski sanoi ja kertoi päättävänsä lähdöstään Rukalle viimeistään maanantaina.

– Rukalla olisi kuitenkin kolme kilpailua. Kestänkö kaikki kolme nyt tämän hetken tilanteessani, Pärmäkoski mietti.

Lue myös: