Joni Mäki jyrää voitosta voittoon kotimaan laduilla – "Rukalla pitäisi päästä vieläkin kovempaa"

Joni Mäki on lupaavassa vireessä Rukan maailmancup-avauksen kynnyksellä.

Kotimaassa kautensa mallikkaasti avannut Joni Mäki pääsee pian kansainvälisen kärjen kyytiin. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Joni Mäki on aloittanut hiihtokautensa vakuuttavasti. Pohti SkiTeamia edustava Mäki oli parhaassa vauhdissa Suomen cupin miesten 14 km:llä Taivalkoskella ja kruunattiin näin viikonvaihteen tuplavoittajaksi. Jo lauantaina tuli voitto sprintissä.

Toiseksi hiihtänyt Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen jäi vapaalla hiihtotavalla 8,5 sekuntia Mäestä. Pohti SkiTeamin Joel Ikonen nappasi kolmannen sijan, 13,4 sekuntia kärjestä.

- Ihan hyvin lähti liikkeelle. Vielä alussa tekniikkani pysyi kasassa, mutta sen jälkeen tuntui, että sääreni alkoivat puutumaan. Loppu oli vaikea, mutta taistelin kuitenkin maaliin kohtuullista vauhtia, Mäki kertoi Yle Urheilulle.

– Kolmella viimeisellä kierroksella tunsin, ettei tämä ollut vielä ihan maailmanluokan menoa. Rukalla (maailmancup) aletaan hiihtää ihan kunnon kilpailuja, pitäisi päästä vieläkin kovempaa, näen oikean tasoni, Mäki mietti.

Suomen ykköshiihtäjän Iivo Niskasen oli tarkoitus avata kautensa Taivalkoskella, mutta selkäoireita poteva Niskanen vetäytyi kilpailuista. Hänen suunnitelmansa on nyt avata kausi suoraan Rukan maailmancup-kilpailuissa.

Taivalkosken sunnuntain kilpailun piti olla 15 kilometrin mittainen, mutta kilpailu puristettiin seitsemälle kahden kilometrin lenkille.

Liippakeli suosi Joel Ikosta

Joel Ikonen yllättyi kolmossijastaan, mutta myönsi jossain määrin myös odottaneensa menestystä.

– En ehkä tänään odottanut tällaista menestystä, mutta toki tässä oli monta asiaa, jotka sopivat minulle. Keli oli liippakeli, missä olen hyvä, ja siihen löytyi hyvä suksi, Ikonen kertasi.

– Harjoituskausi meni hyvin, mutta alkuviikosta sairastelin ja perjantaina satutin selkäni. Jouduin jättämään sprintin väliin. Tänään sain maksimisuorituksen tällä valmistautumisella.

Kärkikolmikko oli karkuteillä, kun neljänneksi sijoittunut Jämin Jänteen Markus Vuorela jäi palkintokorokkeesta 27 sekuntia.

Mäki ja Hyvärinen ovat selvät valinnat Rukan maailmancupiin marraskuun viimeiseksi viikonlopuksi, mutta Ikosellakin voi olla siellä paikkansa.

– Tavoitteena on, että pääsen henkilökohtaisella tasolla kansainvälisiin kilpailuihin. Näkisin, että paikan Rukalle pitäisi olla oikeutettu ja saisin mahdollisuuden, Ikonen paalutti.

Lue myös: