Suora

  • StarCraft 2: talviturnaus
  • Rytmisen EM, neliottelu B- ja A-ryhmät
  • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 1. kierros
  • Urheilustudio 29.11.
  • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 2. kierros
  • Urheiluruutu
  • Urheilustudio 29.11.
  • Neliottelu
  • Suomen vahvimman miehen raju tarina: Mika Törrö vaihtoi huumeet, viinan ja vankilan puntteihin - nyt äiti voi nukkua yönsä rauhassa
  • Urheiluruutu

Rosa Pohjolaisen huikea viikonloppu huipentui maailmancupin pisteille – "Onhan se nyt aivan mahtavaa"

Rosa Pohjolainen oli Levillä maailmancupin pisteillä sijalla 27. Avauslaskun jälkeen 17-vuotias suomalainen oli peräti 14:s.

alppihiihto
Rosa Pohjolainen

17-vuotiaan Rosa Pohjolaisen hieno viikonloppu pujottelun maailmancupissa Levillä päättyi sijaan 27. Pohjolainen teki viikonloppuna todella näyttävän läpimurron maailmancupiin.

Toisessa laskussa Pohjolainen teki virheen heti radan yläosassa, joka oli aiemmin ollut hänen vahvin osuutensa. Se söi vauhtia laskusta ja suoritus ei ollut yhtä vahva kuin ensimmäisessä laskussa. Myös jalat painoivat jo avauslaskun jäljiltä. Eroa kärkeen tuli kokonaistuloksissa 3,59 sekuntia,

– Pikku virhe alussa sekoitti pakkaa, mutta ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kolmas maailmacupin startti ja pisteille, niin onhan se nyt aivan mahtavaa, Pohjolainen sanoi.

Avauslaskun jälkeen Pohjolainen oli upeasti 14:s. Eilen Pohjolainen oli myös hyvässä vauhdissa avauslaskussa, mutta ajoi ulos juuri ennen maalia.

Pohjolainen sai odotella toisen kierroksen vuoroaan ylhäällä.

– Ehkä vähän turhaa odottelua oli, vielä ei osaa ihan aikatauluttaa. Täysi fokus oli laskemiseen.

Eilinen päivä, ensimmäinen lasku ja koko valmistautuminen painoivat jo jaloissa.

– Olen aika väsynyt, koska olemme olleet täällä jo kolme viikkoa. Onneksi pääsen tänään kotiin, Pohjolainen iloitsi.

Levin viikonloppu merkitsi Pohjolaiselle isoa askelta uralla.

– Aivan mahtavaa. Yksi steppi eteenpäin. Tämä oli jossain vaiheessa otettava, mutta en ihan odottanut, että maailmancupin pisteille pääsisin näin äkkiä.

Pohjolainen antoi vakuuttavan näytön potentiaalistaan ja lisää on odotettavissa seuraavissa kilpailuissa. Lähiajan suunnitelmat ovat kuitenkin selvillä.

– Nyt menen kotiin lepäämään ja tekemään vähän koulua. Sitten olisi tarkoitus lähteä Keski-Eurooppaan kisaamaan Eurooppa-cupia.

Kilpailun voitti eiliseen tapaan Slovakian Petra Vlhova. Toinen oli sveitsiläinen Michelle Gisin ja kolmas itävaltalainen Katharina Liensberger. Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin jäi kilpailussa viidenneksi.

Lue myös:

Suomen alppihiihdon teinitähdeltä jälleen uskomaton lasku – Pohjolainen avauskierroksen 14:s!

Kalle Palander itki suomalaisesta alppihiihtosensaatiosta ja sai myös maailmanmestarilta viestin: "Mitä h****ttiä?" 17-vuotias teini-ihme itsekin ihmeissään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat