Therese Johaug jälleen ylivoimainen – Sundbyllä isoja ongelmia: "Olen uskomattoman pettynyt"

Norjan hiihtotähti Therese Johaug oli sunnuntaina kovassa vedossa Beitostölenin hiihtokilpailussa.

hiihto
Therese Johaug
Therese Johaug osoitti jälleen vahvuutensa Norjan hiihtokilpailuissa.Marius Gulliksrud / AOP

Therese Johaug oli jälleen omaa luokkaansa Norjan hiihtokauden avausviikonloppuna Beitostölenissä. Johaug peittosi jo lauantaina 10 kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa Helene Marie Fossesholmin peräti 59 sekunnilla.

Sunnuntaina meno jatkui vahvana, kun norjalaistähti peittosi saman matkan vapaalla Heidi Wengin 36 sekunnin erolla.

– Minulla oli lopussa jonkin verran voimia, joten yritin harjoitella ensi viikon Rukan maailmancupin sprinttiä varten, Johaug sanoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Kuinka luulet sprintin sujuvan ensi viikonloppuna?

– Siitä tulee jännittävää. Ruotsalaiset ovat nopeita. Myös venäläisillä oli maan mestaruuskilpailut ja he ovat kunnossa. Ensi viikonloppuna voi käydä miten vain, Johaug sanoi.

Heidi Weng pystyi parantamaan lauantaista, jolloin hän jäi minuutin ja 13 sekuntia Johaugista. Tuolloin Weng ei pysynyt Johaugin peesissä, mutta sunnuntaina Weng pystyi roikkumaan Johaugin kyydissä toisen kierroksen ajan.

Miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Hans Christer Holund piti kovinta vauhtia. Toiseksi hiihti Hararld Östberg Amundsen 21 sekuntia Holundista jääneenä.

Martin Johnsrud Sundby puolestaan keskeytti kilpailun kymmenen kilometrin jälkeen, jolloin hän oli jäänyt lähes kaksi minuuttia kärjestä. Sundby oli myös lauantaina vaisu, sillä Seefeldissä 15 kilometrillä kultaa voittaneen norjalaisen sijoitus oli 40.

– Minulla on liian isoja ongelmia selkäni kanssa, jotta voisin hiihtää. Olen uskomattoman pettynyt. Se oli samanlaista kuin eilen. Sietämätöntä kipua. En pääse maaliin ja se on turhauttavaa, Sundby sanoi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Tuttu myrskyvaroitus Norjasta: Therese Johaug avasi vakuuttavasti kautensa

Therese Johaug odottaa pahinta vastusta Ruotsista

Joni Mäki jyrää voitosta voittoon kotimaan laduilla – "Rukalla pitäisi päästä vieläkin kovempaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat