Suora

  • Nizhni Tagil, miesten karsinta
  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Kaisa Mäkäräinen kehuu kansainvälisen ampumahiihtoliiton ratkaisua koronatilanteessa: "IBU on edelläkävijä"

Ampumahiihdon maailmancup alkaa ensi viikolla Kontiolahdella.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen lopetti ampumahiihtouransa viime kauden päätteeksi.imago sportfotodienst / AOP

Kaisa Mäkäräinen kehuu Kansainvällisen ampumahiihtoliiton IBUn ratkaisua järjestää maailmancupin osakilpailuja kaksi viikkoa peräkkäin samassa paikassa. Se vähentää ylimääräistä matkustamista korona-aikana.

Kausi alkaa kahdella viikonlopulla Kontiolahdella ja jatkuu kahdella viikonlopulla Hochfilzenissä.

– Se on hyvä ratkaisu näissä olosuhteissa, kun ajatellaan koronatilannetta ympäri Eurooppaa. IBU on reagoinut siihen tarpeeksi ajoissa, jotta kisajärjestäjät ehtivät tehdä tarvittavat toimenpiteet, Mäkäräinen sanoi.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on saanut paljon kritiikkiä siitä, että se on pitänyt kilpailukalenterin ennallaan eikä ole reagoinut poikkeustilanteeseen. Esimerkiksi Yle Urheilun asiantuntijat Sami Jauhojärvi ja Janne Ahonen arvostelivat FISin toimettomuutta. Ampumahiihdossa asiat ovat paremmin.

– IBUlla on ennenkin ollut charter-lentoja, joilla pyritään välttämään sitä, että urheilijoiden ei tarvitse viettää aikaa lentokentillä turistien seassa. Nyt se varmasti korostuu entisestään. Kun Kontiolahdelta vaihdetaan Hochfilzeniin, lento on suoraan Joensuun kentältä Salzburgin kentälle ja siinä matkustavat vain joukkueet ja ihmiset, jotka pyörittävät maailmancupia. IBU on edelläkävijä, Mäkäräinen selvitti.

Mäkäräinen vakuuttaa, että Kontiolahdella on kaikki kunnossa, kun maailmancup alkaa ensi viikolla.

– Kyllä uskon, että Kontiolahti on maailmancupin avauksen arvoisessa kunnossa. Toinen viikonloppu tuli bonuksena, mutta samalla työmäärällä sekin taitaa hoitua. Ennakkovalmistelut vaativat suurimman ponnistelun, että saadaan lumettomaan maahan neljän kilometrin lumetettu latu.

Lue myös:

Sami Jauhojärvi ja Janne Ahonen ryöpyttävät kansainvälistä hiihtoliittoa – asiantuntijakaksikolta kovaa tekstiä: "Mitään ei ole tehty"

Kaisa Mäkäräiseltä uusi aluevaltaus – liittyy mukaan Ylen Urheilustudion tiimiin: "Pyrin tarjoamaan katsojille ampumahiihdosta uusia oivalluksia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat