Pystyykö Iivo Niskanen hiihtämään edes Rukan maailmancupissa? Näin Suomen ykköstähti kommentoi: “Kaikki toimet tehdään”

Iivo Niskanen selvitti nykykuntoaan sunnuntaina Urheilustudiossa.

Iivo Niskanen kommentoi selkäongelmiaan ja sai hevosyllätyksen Urheilustudiossa
Iivo Niskanen kommentoi selkäongelmiaan ja sai hevosyllätyksen Urheilustudiossa

Iivo Niskasen tilanne puhuttaa suomalaista urheilukansaa tällä hetkellä. Suomen hiihdon ykkösnimi jätti tänä viikonloppuna Taivalkosken Suomen cupin kilpailut väliin varotoimenpiteenä, sillä hänen selkänsä oireili. Taivalkosken viikonloppuna Niskasen piti aloittaa uusi kilpailukausi virallisesti.

Niskanen selvitti nykykuntoaan sunnuntai-iltana Urheilustudiossa.

– Pikkuisen meinaa selkä jäkittää. Tällä kertaa ei päässyt hiihtämään kilpaa. Yritetään, jos selkä olisi paremmassa kunnossa maailmancup-viikonloppuna, Niskanen sanoi ja viittasi ensi viikonlopun maailmancup-avaukseen Rukalla.

– Nyt on vähän erilainen valmistautuminen. Mennään B-suunnitelmalla.

Onko selkä siinä kunnossa, että Ruka voi olla jopa vaarassa? Vai pystyykö selällä hiihtämään jotenkuten kilpaa?

– Kyllä tässä kaikki yritys ja toimet tehdään niin, että kilpaillaan ja pystytään ennen kaikkea hiihtämään kilpaa kolme päivää putkeen. Tämä viikko on ollut vähän haasteita. Ei auta mennä kuin päivä kerrallaan ja tehdä valmistautumista selän mukaisesti. Perjantaihin on vielä aikaa, Niskanen vastasi.

Viime viikonloppuna Niskanen päihitti Oloksen testikilpailussa muun muassa venäläishiihtäjät, kuten viime vuoden maailmancupin kokonaiskilpailun voittajan Aleksandr Bolshunovin. Niskasen mukaan hänen oma tuntemuksensa kunnosta on vaihdellut päivästä toiseen.

– Mutta perustaso on totta kai hyvä. Ei käy kieltäminen. Viime vuosina on menty nousujohteisesti eteenpäin. Jos kaikki on terveyden puolesta kunnossa ja on muutoin palautunut mies, vauhdin pitäisi olla jonkinlaista numerolappu rinnassa. Totta kai olisi mielellään hiihtänyt ja saanut enemmän kovia kisoja alle. Mutta näillä mennään tällä kertaa, Niskanen sanoi.

Maailmancup-kausi on alkamassa epävarmoissa tunnelmissa. Suomessa koronaviruspandemia on pysynyt hallussa moneen Euroopan maahan verrattuna todella hyvin halllussa. Mutta esimerkiksi Rukasta seuraavana viikonloppuna piti kilpailla Norjassa Lillehammerissa, mutta ne kilpailut peruttiin. Vielä ennen vuodenvaihdetta maailmancup-kalenterissa on kilpailut Sveitsissä Davosissa ja Saksassa Dresdenissä.

Niskanen sanoo, että ihan puhtaasti hiihtämisen näkökulmasta olisi mielekästä kilpailla mahdollisimman paljon.

– Mutta varmasti tulee kaikennäköisiä haasteita. Rukan viikonloppu varmasti osoittaa ehkä enemmän, miten palettia pystytään pitämään kasassa ja miten homma toimii käytännössä. Ollaan hyvin paljon viisaampia Rukan viikonlopun jälkeen. Näyttääkö homma siltä, että voidaan viedä kilpailut uskottavasti läpi muissa maissa, Niskanen sanoo.

Iivo Niskanen sai myös hevosyllätyksen Urheilustudiossa. Mitä oikein tapahtui? Katso ylläolevalta videolta.

Lue lisää: