Natalia Kuikka palkittiin Ruotsin pääsarjan parhaana puolustajana – perusteluissa hehkutettiin suomalaisen monipuolisuutta

24-vuotias Natalia Kuikka teki päättyneellä kaudella kuusi maalia Ruotsin pääsarjassa.

jalkapallo
Natalia Kuikka
Natalia Kuikka lukeutuu Helmareiden luottopelaajiin.Harri Bragge / AOP

Suomen naisten jalkapallomaajoukkuepelaaja Natalia Kuikka on valittu Ruotsin pääsarja Damallsvenskanin kauden 2020 parhaaksi puolustajaksi. Kuikan valinnasta kerrottiin Damallsvenkanin palkintogaalassa.

– Hän juoksee niin paljon, että voi pelata samanaikaisesti puolustajana, keskikenttäpelaajana ja laitahyökkääjänä. Hän teki kuusi maalia fysiikkansa ja tekniikkansa ansiosta ja se on sarjan puolustajista kaikista eniten, Kuikasta sanottiin tilaisuudessa ennen palkinnon julkistamista (siirryt toiseen palveluun).

– Tuntuu todella hyvältä. Teen paljon töitä, että voisin olla mahdollisimman hyvä pelikaveri joukkuekavereilleni. Tuntuu hyvältä, että huomioidaan sen takia. Kiitos, Kuikka kommentoi Aftonbladetin videolla (siirryt toiseen palveluun).

Kuikka juhli päättyneellä kaudella Göteborgissa seurahistorian ensimmäistä Ruotsin mestaruutta. Mestaruus varmistui kaksi viikkoa sitten, kun Göteborg voitti Linköpingin murskaavasti 7–0.

Kuikka siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen NWSL-liigassa pelaavaan Portland Thorns FC:n joukkueeseen kahden vuoden mittaisella sopimuksella.

Lue myös:

Natalia Kuikka ja Emma Koivisto juhlivat Ruotsin pääsarjan mestaruutta – ratkaisupelissä hurjaa ilotulitusta: "Epätodellinen olo"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat