Suora

  • Urheiluruutu

Boston Bruinsin sopimuspelaaja SaiPan vahvuuteen lainapestillä – Vaakanainen palaa liigajäille

Urho Vaakanainen pelasi edellisen kerran SaiPassa kaudella 2017–2018.

urheilu
Urho Vaakanainen
Urho Vaakanainen Boston Bruinsin pelipaidassa. AOP

Jääkiekon SM-liigajoukkue SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen, 21, liittyy lappeenrantalaisjoukkueen vahvuuteen lainasopimuksella. Pesti on voimassa toistaiseksi ja sen pituus riippuu NHL:n leirien aloitusajankohdasta.

Vaakanainen pelasi SaiPassa kaudella 2017–2018 43 runkosarjaottelua tehopistein 7+4 ja yhdeksän pudotuspeliottelua tehoin 0+1.

– Kiva päästä pelaamaan ja saada tatsia alle. Edellisen kerran olen pelannut maaliskuun puolivälissä. Olen kyllä täydessä pelikunnossa, alle 20-vuotiaiden maailmanmestari sanaili tiedotteessa.

Vaakanainen on Bruinsin ensimmäisen kierroksen varaus (18. varausvuoro) kesältä 2017. Hän on kahden edellisen kauden aikana pelannut seitsemän NHL-ottelua ilman tehopisteitä ja 84 AHL:n runkosarja ottelua Providence Bruinsissa. AHL:ssä tehoja on kertynyt 9+19=28.

– Meillä on puolustuksessa loukkaantumisia ja Bruins haluaa Vaakanaiselle pelejä ennen NHL:n alkua. Uke halusi tulla meille, joten mielellämme autamme häntä saamaan pelituntumaa ja samalla hän auttaa meitä, Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkanen selvitti.

Lue myös:

Juhamatti Aaltonen siirtyy työttömien pelaajien jäiltä Kärppiin – "Viime keväänä hommat jäivät vähän kesken"

Miten käy NHL-lainoihin luottaneen SM-liigan sarjakärjen, kun pelaajat palaavat rapakon taa? Asiantuntijalta yllättävä arvio: "Ei unohdeta, mistä Ilves on lähtenyt"

Kärppä-luotsi Manner uhriutuu epäonnistumisten jälkeen ja on antamassa itselleen jo potkuja heikon alkukauden takia – "Valmentajalla on vastuu tuloksesta ja epäonnistumisesta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat