Suora

  • Alppihiihdon MC: Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku
  • Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku

Emmaliina Tulkin ura jatkuu KuPSissa: "Hyvä ponnahduslauta palata ulkomaille"

Viime kaudella HJK:ta edustanut Emmaliina Tulkki, 20, pelaa ensi kaudella KuPSin riveissä.

Kansallinen liiga
Emmaliina Tulkki
Emmaliina Tulkki pelasi HJK:ssa kaksi kautta. Tomi Hänninen

Jalkapallon Kansallisessa liigassa pronssia viime kaudella napannut KuPS vahvistuu ensi kaudeksi keskikenttäpelaaja Emmaliina Tulkilla. Tulkki siirtyy Kuopioon HJK:sta yksivuotisella sopimuksella.

– Muutamat ulkomaan seurat olivat kiinnostuneita ja mietin kauan, lähtisinkö ulkomaille vai jäisinkö Klubiin kolmanneksi kaudeksi. KuPS tuntui parhaimmalta ratkaisulta, sillä uskon, että Ollipekka Ojalalla ja pelaajilla on minulle paljon annettavaa. Kuopion Palloseurassa on myös todella ammattimainen ympäristö, joka toimii hyvänä ponnahduslautana palata ulkomaille, Tulkki sanoo seuran verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Ojalalle Tulkki on tuttu pelaaja Ilveksestä, jonka palveluksessa nykyinen KuPS-luotsi oli kaudella 2017.

Tulkki, 20, lukeutui suomalaisjalkapallon suurlupauksiin siirtyessään Ilveksestä Linköpingiin 16-vuotiaana. Hän juhli Linköpingissä Ruotsin mestaruutta ja pääsi pelaamaan myös Mestarien liigaa, mutta seuraavan kauden pilasivat terveysongelmat. Tulkki palasi keväällä 2018 Suomeen kuntoutumaan ja pelasi loppusyksyn lainalla Ilveksessä. Seuraavaksi kaudeksi hän siirtyi Klubiin, jonka kanssa hän juhli kauden päätteeksi Suomen mestaruutta.

Naisten liigassa Tulkki debytoi Ilveksen riveissä vain 15-vuotiaana ensimmäisenä 2000-luvulla syntyneenä pelaajana.

Lue myös:

Mitä tapahtui suomalaisen jalkapallon suurlupaukselle? HJK:n Emmaliina Tulkki löysi apua psykologilta, kun jalkapallo alkoi tuntua väkinäiseltä

Emmaliina Tulkki jatkaa uraansa HJK:ssa

Terveyshuolet pilasivat Suomi-futiksen suurlupauksen kauden, Emmaliina Tulkki joutui palaamaan Suomeen: "Olin jo unohtanut, että futis on näin kivaa"

Suomi-futiksen tyttöjuniorien kehitys tyssää kriittisessä vaiheessa – entinen maajoukkuepelaaja lyö pöytään karut realiteetit: "Pitäisi tapahtua jotakin todella mullistavaa"

Suomi-futiksen huippulupaus Tulkki juhlii mestaruutta Ruotsissa

Suomi-futiksen 17-vuotias timantti lähti maailmalle ilman äitiä ja pelaa jo Mestarien liigaa supertähtien rinnalla – "Poikkeuksellinen suomalaispelaaja"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat