Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana

Ruotsi lähtee Rukalle karsitulla joukkueella – Koronavirukseen sairastunut Kalla ei ole vielä kilpailukunnossa

Joukkueessa on koronavaaran takia viisi urheilijaa vähemmän kuin viime vuonna.

Maastohiihdon maailmancup
Frida Karlsson ja Therese Johaug
Frida Karlsson on mukana Ruotsin joukkueessa.European Pressphoto Agency EPA

Ruotsi lähtee maastohiihdon maailmancupin avaukseen tavallista pienemmällä joukkueella. Rukan kisoihin osallistuu loppuviikosta kahdeksan ruotsalaista naishiihtäjää ja viisi miestä. Ryhmä on supistunut viidellä viime vuodesta.

Kyse on koronatilanteesta, loukkaantumisista ja terveyshuolista.

– Reagoimme pandemiaan ja karsimme joukkuetta lääketieteellisten asiantuntijoidemme neuvosta. Joukkueessa on tavallista vähemmän hiihtäjiä, johtajia ja huoltohenkilökuntaa, maajoukkueen päävalmentaja Anders Byström kertoi tiedotteessa Ruotsin yleisradioyhtiölle.

– Kipeä päätös. On silti hienoa, että saamme tartuntariskin minimoinnista huolimatta hyvän joukkueen Rukalle.

Naisten joukkueesta puuttuu moninkertainen arvokisamitalisti Charlotte Kalla, joka sairastui koronavirukseen kaksi viikkoa sitten. Kalla on jo toipumisvaiheessa, mutta odottaa edelleen lääkäreiltä kilpailulupaa.

Karlsson ja Andersson haastavat Johaugin

Miesten viestin kolminkertainen MM-mitalisti Calle Halfvarsson keskittyy harjoitteluun harjoituskauden sairastelun takia. Jens Burman kärsii loukkaantumisesta.

– Callen ja Jensin on tässä tilanteessa parempi jättää kilpailut väliin, sillä heidän päätavoitteensa on MM-kisoissa, Byström totesi.

Miesten joukkueeseen on nostettu 19-vuotias William Promaa, joka voitti sunnuntaina Bruksvallarnassa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun.

Naisten joukkueessa kilpailevat muiden muassa Frida Karlsson ja Ebba Andersson, joita on veikkailtu alkavalla kaudella norjalaisen Therese Johaugin vaikeimmiksi vastustajiksi.

Oberstdorfin 2021 MM-hiihdot järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen nimettiin Rukan maailmancupiin, mutta lopullinen joukkue selviää lähempänä kilpailua: "Kaikkea voi tapahtua"

Suomen Rukan joukkue julki – Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen mukana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat